Nieuwsbrief Internationaal zakendoen

Alle wegen leiden naar Rome – Robert Havekotte partner

Vanuit Nieuw Zeeland, Argentinië, Rusland, USA, China, Zuid-Afrika, Nederland en nog ruim 50 andere landen vonden de leden van UNiBA hun weg naar Rome. Hier vond de jaarlijkse bijeenkomst van UNiBA plaats.

UNiBA
UNiBA is het internationale netwerk van onafhankelijke assurantiemakelaars waar Van Luin Assurantiën zowel lid als ook founding member van is. Daarnaast ben ik, naast partner van Van Luin ook een van de bestuursleden van UNiBA. Deze samenwerking maakt het ons mogelijk ook multinationals goed internationaal te bedienen. Sinds 1987 is het netwerk gegroeid naar ruim 60 partners met vertegenwoordigingen in meer dan 125 landen. Een toenemend aantal Nederlandse bedrijven met vestigingen in het buitenland maakt hier inmiddels gebruik van. Daarnaast adviseren wij een veel bedrijven waarvan de moeder door één van onze partners wordt verzekerd en beheren wij een groot aantal internationale verzekeringscontracten. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk de internationale partners regelmatig te zien en echt te kennen.

Jaarlijkse bijeenkomst
Een van de leukste (en snelst groeiende) onderdelen is het ‘onderlinge spreekuur’. Door het grote aantal aanwezige partners en het stijgend aantal onderlinge zaken, wordt vooraf een inventarisatie gemaakt wie wie wil spreken en waarover. Deze matchmaking (met meer dan 200 verzoeken) vindt gedurende de hele middag plaats. Want hoewel we elkaar de hele dag door spreken, de bindende factor zit toch in de klanten die we gezamenlijk kunnen bedienen.

Overigens is dit niet de enige meeting die er jaarlijks is. Naast de ‘owners’- meeting die jaarlijks (dit jaar dus in Rome) wordt georganiseerd is er ook een bijeenkomst voor de International Desk Managers. Die zijn verantwoordelijk bij de verschillende partners voor zowel de inkomende als de uitgaande internationale zaken. Ook deze groep komt jaarlijks bijeen voor opleiding, specialisatie en het bespreken van de onderlinge klanten.

Werkt u internationaal?
Heeft uw bedrijf dochters in het buitenland of bent u eigendom van een buitenlandse moeder? Graag wisselen wij met u van gedachten over compliance (denk bijvoorbeeld aan de juiste afdracht van assurantiebelasting in verschillende landen) en het structureren van uw internationale verzekeringen.
Weet u zeker dat er in de verschillende landen geen dubbele dekkingen zijn, of erger nog dat beide landen denken dat de andere het verzekerd heeft? En er dus geen dekking is.
En ten slotte de keuze tussen een volledig internationale aanpak vanuit 1 polis of een geïntegreerde combi tussen lokale polissen (met lokale voordelen) en 1 masterpolis in Nederland. Wat is beter in uw geval?

Meer weten over UNiBA en wat Van Luin voor u kan betekenen op internationaal gebied?

Middels een vrijblijvend gesprek kan ik u uitleggen wat wij voor u internationaal kunnen betekenen. Mail mij robert@vanluin.nl of bel 030 – 2326323 en maak een afspraak.

Terug naar de nieuwsbrief

Robert Havekotte