Nieuws pensioen maximering

Pensioengevend salaris gemaximeerd op € 100.000. Check!
Maar zijn je dossiers op orde?

Met ingang van 1 januari 2015 kan nog maar over een salaris van maximaal € 100.000 pensioen opgebouwd worden. Deze maatregel heeft grote gevolgen. Als werkgever leg je minder in voor de
€ 100.000+ medewerkers. Dat betekent dat de medewerkers gecompenseerd moeten worden.

‘Uitgesteld salaris’ (pensioen) wordt ‘salaris’

 


Wat moet er gebeuren

● De medewerkers moeten inzicht krijgen in de consequenties van de aftopping van hun pensioen opbouw. Dit geldt voor zowel oudedagspensioen als – op korte termijn minstens zo belangrijk – voor het nabestaandenpensioen.

● Zij moeten geïnformeerd worden over de verschillende oplossingen die er zijn om ‘gaten te dichten’. Wat zijn de behoeften van de medewerkers en welke oplossing sluit daarop aan.

● Tot slot moeten de arbeidsrechtelijke consequenties goed vastgelegd worden. Zo voorkom je ‘ellende’ in de toekomst. Denk maar aan de discussies bij einde dienstbetrekking of bij onverhoopt overlijden. Hoe leg je een weduwe uit dat zij jaarlijks € 20.000 per jaar minder nabestaandenpensioen krijgt dan eerst in het pensioenoverzicht stond? En hoe sterk staat het bedrijf als zij hier ‘een zaak’ van maakt?

Als deze stappen zijn gezet, dan zijn de dossiers ‘op orde’. Maar hoe doe je dat goed en zorgvuldig? Wij kunnen een praktisch stappenplan voor het bedrijf maken en je helpen bij o.a. het vaststellen van de hoogte van de compensatie, het inventariseren van de behoeften van de medewerkers en een passende oplossing daar tegenover te zetten.

Geert Jan Brouwer
Benieuwd wat ons advies voor jullie bedrijf kan doen? Neem dan contact op met Geert Jan Brouwer of bel 030 – 2326321.