Nieuwsbrief particulier ‎

Op wintersport en off piste? Let dan op!
Peter Poelwijk

Zeker als het gaat om off-piste en andere gevaarlijke wintersporten is het opletten geblazen, want de dekking verschilt per verzekeraar. Dit blijkt uit een inventarisatie van polisvoorwaarden gedaan door vergelijkingssite Verzekering.nl. Simpelweg de wintersportdekking toevoegen aan de reisverzekering voordat u richting de sneeuw vertrekt is niet altijd voldoende.

Lawinegevaar
Begin dit jaar waarschuwde de Nederlandse Skivereniging al voor het lawinegevaar in wintersportgebieden. In februari 2015 stond het dodental door lawines en off-piste skiën op 57. Bert Romani, de woordvoerder van de Nederlandse Skivereniging gaf toen ook aan dat wintersporten buiten de gemarkeerde pistes steeds populairder wordt. Steeds meer avontuurlijke sneeuwliefhebbers lopen dan ook het risico op een ongeval. Als dan blijkt dat de reisverzekering niet voldoende dekking biedt, vallen de rekeningen voor bijvoorbeeld redding, medische behandelingen of opname in klinieken op de mat bij de verzekerde of nabestaanden.

Wintersportdekking
De standaard doorlopende reisverzekering bestaat doorgaans uit een basisdekking en een aantal aanvullende modules die de verzekerde naar eigen wens kan toevoegen. Denk hierbij aan bagage, ongevallen, medische kosten, annulering, reisrechtsbijstand, hulp en huur vervoermiddel, wintersport en/of gevaarlijke sporten. Er zijn maar een paar verzekeringsmaatschappijen die wintersport in hun standaarddekking hebben opgenomen. Het gaat in deze gevallen met name om het beoefenen van de standaard wintersporten zoals skiën en snowboarden binnen de gemarkeerde pistes. Wanneer wintersport binnen de basisdekking valt wil dit dus nog niet zeggen dat ook off-piste en andere risicovolle wintersporten verzekerd zijn.

Off-piste wel of niet verzekerd?
Niet alle reisverzekeraars benoemen de dekking voor off-piste even duidelijk in hun polisvoorwaarden. Mocht u off-piste gaan skiën, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen zodat wij u kunnen informeren.

Advies voor de avonturiers onder ons
Wij adviseren wintersporters met avontuurlijke plannen om de polisvoorwaarden van de reisverzekering heel goed te controleren. Naast de wintersportdekking is het soms ook nodig om nog een extra dekking voor ongevallen af te sluiten. Daarnaast adviseren wij vakantiegangers altijd de naam van de reisverzekeraar, het polisnummer en het telefoonnummer van de alarmcentrale mee te nemen. Een calamiteit dient altijd “direct” gemeld te worden bij de alarmcentrale.

Wilt u uw verzekeringen eens onder de loep laten nemen? Bel 030 – 2326325.

Terug naar de nieuwsbrief