nieuwsbrief-werknemer-bij-van-luin

Sylvia van de Bos
Sylvia van den Bos – Adviseur bedrijfsmatige schadeverzekeringen

‘Deze editie aan mij de eer om mij aan u voor te stellen!’

Zeven jaar geleden ben ik bij Van Luin begonnen als binnendienstmedewerkster op de afdeling Schademarkt Bedrijven. Het bedrijf heeft mij de ruimte gegeven om mezelf te ontwikkelen tot wat ik nu ben; adviseur bedrijfsmatige schadeverzekeringen. Als ondersteuner van Robert Havekotte (partner bij Van Luin) heb ik alle facetten van het adviseurschap geleerd ook op internationaal verzekeringsgebied. Ik vind het superleuk om echt een band op te bouwen met onze klanten. Ik onderhoud en geef advies aan bestaande relaties. Daarnaast introduceer ik Van Luin bij nieuwe relaties en probeer met onze premie- en risicoscan duidelijkheid te scheppen in de wirwar van verzekeringen. Door het wederzijdse vertrouwen tussen het bedrijf en mij, ontstaat vaak een langdurige samenwerking.

De praktijk
Binnen het team van de afdeling Schademarkt Bedrijven helpen we onze relaties bij alle verzekeringsvraagstukken. Ook, heel belangrijk, attenderen we ze vooraf al op bepaalde wijzigingen en verlenen zo onze meerwaarde zien. De verzekeringswereld verandert en dus ook onze afdeling. Van het ouderwetse verzekeringsvak en de daarbij behorende polis verkoop, verschuiven mijn werkzaamheden steeds meer naar risicomanagement en advies. Ik ga graag in gesprek met de klant om te horen wat hem drijft en neem een kijkje in de ‘keuken’ om daar vervolgens de risico’s uit te filteren die het bedrijf loopt. Steeds vaker bieden we naast verzekeren ook andere oplossingen om bedrijfsrisico’s te beheersen.

Eind van het jaar wil ik de leergang ‘Gecertificeerd Risk Management Consultant’ volgen, waarna Van Luin opgenomen kan worden in het Risicomanagementregister. In dit register zijn momenteel slechts 150 adviseurs opgenomen. Deze adviseurs staan voor brede risicoanalyse in plaats van het advies te beperken tot een ‘lijstje verzekeringen’ Hiermee kunnen wij ons nog meer onderscheiden van andere intermediairs. Nog meer ja, want door onze persoonlijke service onderscheiden wij ons van de ‘grote jongens’ en aan kwaliteit deden we al niet onder voor hen.

Vrije tijd
In de vrije uurtjes die overblijven heb ik sinds een aantal jaar een passie voor tennis gekregen. Als beginner vind ik mezelf natuurlijk een natuurtalent en doe graag mee aan toernooien en de KNLTB competities om dat te bewijzen (helaas nog zonder overtuigend resultaat, maar de aanhouder wint!). Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn hond, Bodie. Een eigenwijze, vrolijke Cairn terriër van 1 jaar. Samen struinen in het bos, op de hei of op het strand, heerlijk! Om zo weer opgeladen de nieuwe werkweek te kunnen beginnen.

Wilt u weten hoe het er bij uw bedrijf voor staat op het gebied van risk management? Neem contact met mij op of bel 030 – 2326323.

Terug naar de nieuwsbrief