Wintersport in het vooruitzicht? Top, maar bent u wel goed verzekerd?

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Als u gaat heeft u vast al geboekt en heeft u vast het voornemen om goed fit op reis te gaan. Als verzekeringskantoor met het motto “Doorzien en Vooruitzien” willen wij u graag uitdagen om te checken of u ook goed “wintersport” verzekerd bent. De eerste vraag is of u op reis goed verzekerd bent? En de tweede vraag is of u de wintersportdekking ook hebt op uw reisverzekering? Hoezo mijn reisverzekering zult u zeggen? Graag schetsen wij u hieronder waarom een reisverzekering met wintersportdekking ook belangrijk is.

Wat is er gebeurd?
Tijdens een wintersportvakantie kwam onze klant (hierna verzekerde) tijdens een afdaling ernstig ten val en belandde buiten de piste. Een zeer ongelukkige plek waarbij een helikopter moest worden ingeschakeld voor hulp. Direct na aankomst in het ziekenhuis moest verzekerde een medische behandeling ondergaan. Vervolgens heeft verzekerde bij thuiskomst lange tijd moeten revalideren onder begeleiding van een fysiotherapeut.

En de verzekering?
De medische kosten konden bij thuiskomst geclaimd worden bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekering dekt alle medisch noodzakelijk kosten in het buitenland tot aan het Nederlandse tarief. De kosten van de medische behandeling in het buitenland werden grotendeels door de zorgverzekeraar vergoed onder aftrek van het eigen risico. Niet vallend onder dekking van de zorgverzekering zijn de kosten van de helikopter à € 3.500 en de kosten van revalidatie bij de fysiotherapeut. Gelukkig was repatriëring met ambulance of vliegtuig naar huis niet nodig. Anders waren die kosten ook voor rekening van verzekerde gekomen.

Gelukkig was er een goede reisverzekering!
Verzekerde had een reisverzekering mét dekking voor wintersport en extra medische kosten. Met deze verzekering zijn de kosten van repatriëring, een gipsvlucht naar Nederland en spoedeisend vervoer (helikopter) gedekt. Ook is gedekt de medische kosten boven het Nederlandse tarief en het eigen risico.

Wat willen wij hiermee zeggen?
De zorgverzekering dekt niet alles. Het is belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten met wintersportdekking en medische kosten. Het is al vervelend genoeg als u een ongeval zou hebben of ziek zou worden op vakantie. Met deze verzekering wordt u in ieder geval niet verrast met nare financiële gevolgen achteraf.

Advies:
Controleer, of laat ons controleren, of u een passende reisverzekering voor de wintersport hebt. Denk hierbij onder andere ook aan:

  • het dekkingsgebied (wereldwijd of alleen Europa);
  • is het een privé- of een zakenreis; en
  • is een annuleringsdekking gewenst?

Bij wintersport adviseren wij sowieso om op de piste te blijven. Off-piste skiën of snowboarden wordt meestal niet vergoed door de verzekeraar. En zorg dat u het hulp(alarm)nummer van uw reisverzekeraar in de telefoon hebt staan met uw polisnummer. Neem ook uw zorgverzekeringspas mee en ga fit op reis.

Gaat u binnenkort ook op wintersport en bent u benieuwd of de dekkingen op uw reisverzekering wel voldoende aansluiten bij de risico’s, neem dan contact met mij op!

Met vriendelijke groet,

Peter Poelwijk