Bedrijf maakt kleine (houten) orgels, waarbij het toetsenbord uit Italië komt. Zittende Tussenpersoon gaf aan dat er in Italië niets verzekerd kan worden.
Bedrijf maakt kleine (houten) orgels, waarbij het toetsenbord uit Italië komt. Zittende Tussenpersoon gaf aan dat er in Italië niets verzekerd kan worden.
Bedrijf maakt kleine (houten) orgels, waarbij het toetsenbord uit Italië komt. Zittende Tussenpersoon gaf aan dat er in Italië niets verzekerd kan worden. Letterlijk: allemaal Maffia. Onzin, wij hebben twee goede partners in Italië. Bedrijf is enige producent van deze toetsenborden. Italiaans bedrijf had productie naar Tunesië verplaatst, maar daar ging tijdens Arabisch lente fabriek in vlammen op. Probleem met levering en problemen bij orgelbouwer. Tekort aan toetsenborden. In Italië weer opgebouwd en nu leveren ze weer. Wat nu als bedrijf stopt met toetsenborden? Binnen de orgelbouwer bleek iemand te hebben uitgerekend dat het 8 maanden duurt een eigen toetsenbord te ontwikkelen en te bouwen. Geadviseerd de voorraad te verhogen naar equivalent van 5 maanden leveringen. Was 1 maand. Hiermee kan en calamiteit worden opgevangen en zijn leveringen gegarandeerd. Aangegeven dat de rente over de extra voorraad maar als verzekeringspremie moet worden gezien.
Het hebben van een verzekering kan schijnzekerheid oproepen. Een verzekering moet aansluiten bij de specifieke situatie van een klant. En dat is niet altijd automatisch zo. Voor veel particulieren geldt dat ze specialer zijn dan ze denken. Dan moeten de particulier en de adviseur daar gezamenlijk ook naar handelen.
Het afsluiten van een pensioenregeling is voor veel intermediairs het eind van het contact met de klant. Voor ons het begin! Voor een sales en marketingorganisatie met 240 medewerkers hebben wij 2 jaar geleden, in gezamenlijk overleg met directie en OR, een beschikbare premie-pensioenregeling ingevoerd.
Bij een Technische Groothandel (220 medewerkers) liep het contract van de collectieve pensioenregeling af. Bij een verlenging staat vaak de wens van de werkgever (kostenbeheersing) tegenover de wens van de werknemer (een zo hoog mogelijk en liefst gegarandeerd pensioen).
Veel werkgevers kijken naar verzuim en komen in actie als ze dit te hoog (en dus te duur) vinden. Wij vinden dit te laat en proberen samen met de werkgever en de werknemers het bedrijf en de medewerkers gezond te houden. Duurzame Inzetbaarheid noemen we dit, waarbij ook de medewerker medeverantwoordelijk is voor zijn of haar eigen ziekteverzuim. Dit is geen eenmalige actie maar een “way of life”.
Bij een bouw- en schildersbedrijf (80 medewerkers) hebben wij in 2016 geadviseerd over WGA Eigen Risico Dragen (WGA ERD).
Een groothandel in generieke medicijnen wil in Frankrijk haar voorraad medicijnen verzekeren. Ok, geen probleem. Wat is de waarde van de medicijnen? Dat lag er aan van wie ze waren! Wat gebeurt er?
Bedrijf heeft een dochter in de USA en verzekert haar USA omzet op een polis in Nederland. Weliswaar tegen een hogere premie (want USA). Dat is toegestaan. Wat niet goed ging was de assurantiebelasting.
Nederlands consultancybedrijf heeft een dochter in Zwitserland. Staat meeverzekerd op de polis bij Nationale Nederlanden en er wordt normaal premie over betaald. Lijkt in orde!
Bedrijf maakt kleine (houten) orgels, waarbij het toetsenbord uit Italië komt. Zittende Tussenpersoon gaf aan dat er in Italië niets verzekerd kan worden.
Producent van snacks heeft een productielijn staan voor het maken van al haar (soorten) snacks. Bij een calamiteit (Brand) kost het ca. 9 maanden voor er weer een nieuwe lijn is geleverd en opgebouwd.