• Compliance bij internationaal zakendoen

    Doet jouw bedrijf zaken in het buitenland? Of zijn jullie van plan een vestiging te openen in het buitenland? Dan is het belangrijk dat het bedrijf compliant is. In ieder land is er een andere wet- en regelgeving, waar je je als bedrijf aan dient te houden. Doe je dat niet, dan riskeer je sancties als intrekking van vergunningen en geldboetes. Toch is het niet zo makkelijk om compliant te zijn, juist omdat er in ieder land andere regels zijn. Bij Van Luin helpen we jouw bedrijf daarom graag met internationaal zakendoen. Met onze expertise en internationale netwerk en jullie kennis van het bedrijf, zorgen we er samen voor dat jullie compliant zijn en met een gerust hart zaken kunnen doen in het buitenland.

  • Wat is compliance precies?

    Het begrip ‘compliance’ komt van het Engelse werkwoord ‘to comply’, wat ‘naleven’ of ‘voldoen aan’ betekent. Echter wordt het begrip vaak gebruikt als vakterm en wordt hiermee het naleven van wet- en regelgeving bedoeld. Omdat compliance zo belangrijk is, is er door de jaren heen een apart vakgebied ontstaan dat bedrijven helpt bij het opstellen van goede procedures, zodat ze compliant zijn met de wet- en regelgeving van het land waarin ze zaken doen. Van Luin is expert in dit vakgebied en dankzij ons grote internationale netwerk in meer dan 130 landen, zorgen we voor compliance voor ieder bedrijf!

    Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf compliant is?

    Wanneer je internationaal zaken gaat doen, is het belangrijk dat jouw bedrijf compliant is met de lokale wet- en regelgeving. Zo reduceer je risico’s en vermijd je vervelende situaties die kunnen ontstaan wanneer je je niet aan de regels en voorschriften houdt. Maar hoe weet je precies met welke wetten en regels je rekening moet houden? En hoe zorg je ervoor dat je compliant bent, maar de bedrijfsvoering blijft passen bij jouw bedrijf? Van Luin adviseert je hier graag over. Wij begrijpen dat er een hoop komt kijken bij internationaal zakendoen en dat compliance een ingewikkelde zaak kan zijn. Maar met jullie kennis van het bedrijf en onze expertise over compliance, beperken we de risico’s en zorgen we dat jouw bedrijf zich houdt aan de lokale wet- en regelgeving.