VLC & Partners en Van Luin bundelen de krachten

Per 1 januari 2021 wordt Van Luin onderdeel van VLC & Partners. Het bedrijf met vestigingen in Den Haag, Den Bosch en Apeldoorn heeft een meerderheidsbelang verworven in het kantoor Van Luin uit De Bilt. Voor VLC & Partners is Van Luin een prachtige samenwerkingspartner met veel kennis en ervaring in risicomanagement en employee benefits, en met een groot netwerk in het midden van het land.

 

VLC & Partners en Van Luin bundelen de krachten

Van Luin is sinds de oprichting in 1986 uitgegroeid tot een bekende naam in Midden- Nederland. Vanuit De Bilt adviseert zij bedrijven op het gebied van risicomanagement,pensioen en inkomen. Specifieke thema’s bij Van Luin zijn duurzame inzetbaarheid van personeel, en riskmanagement in een internationale context. Het bedrijf biedt daarmee een totaalpakket van diensten aan, goed passend bij de dienstverlening van VLC & Partners.

Lando te Molder: “We zetten onze strategie van autonome groei, gecombineerd met gerichte overnames voort. Na de overname van Kramer Assurantiën eerder dit jaar, verwelkomen we nu het goed passende Van Luin als partner. De combinatie biedt goede marktkansen en synergiemogelijkheden. Het DNA van beide bedrijven komt overeen, waarbij de hoge kwaliteit van dienstverlening, advies op het hoogste niveau én de ambitie om verder te groeien naadloos aansluiten. Vooral de totale dienstverlening in de driehoek employee benefits, risicomanagement en private insurance verbindt en versterkt beide bedrijven.”

Robert Havekotte: “Van Luin ziet dankzij de samenwerking mogelijkheden haar groei verder te versnellen. VLC & Partners biedt ons de mogelijkheid om nog gerichter in te spelen op de mogelijkheden die de verzekeringsmarkt te bieden heeft. Juist die bundeling van krachten, onder meer op het gebied van inkoop en digitalisering, maakt een verdere professionalisering van ons aanbod en onze dienstverlening mogelijk. Met als doel onze klanten nog beter van dienst zijn. Samen met VLC & Partners kunnen wij gerichter inspelen op ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt. Dat geldt voor nu én in de toekomst. Dat is goed voor ons kantoor en onze klanten”

Over VLC & Partners: VLC & Partners is een specialist in risicobeheersing en verzekeringen. Het bedrijf met kantoren in Den Bosch en Den Haag richt zich op advisering van bedrijven op het gebied van risicobeheersing, verzuim en vitaliteit en verzekeringsprogramma’s. De business line Private Insurance adviseert ondernemers over hun privézaken op het gebied van verzekeringen, hypotheken en arbeidsongeschiktheid.

De gevolgen van te veel stress

Het lichaam blijft bij veel stress cortisol en adrenaline aanmaken. Op de langere termijn kan dit verschillende klachten veroorzaken, zoals slecht slapen, pijn (waaronder hoofdpijn, maagpijn, spierpijn), vermoeidheid en/of een ‘korter lontje’. Maar ook verminderde weerstand waardoor de medewerker vatbaarder is voor verkoudheid en griep waardoor hij zich geregeld voor korte tijd ziek meldt.

Doordat de stressreactie in stand blijft en het lichaam niet meer kan normaliseren, ontstaan er storingen die ook voor lichamelijke reacties kunnen zorgen. Lichaam en geest zullen er samen alles aan doen om te laten merken dat ‘de koek op is’ en de medewerker zal moeten stoppen met wat hem zo uitput. Dat kan zich uiten in huilbuien maar ook in hartkloppingen, druk op de borst en andere fysieke problemen.

Wat kun je doen als werkgever?

Zover wil je het als werkgever of als leidinggevende niet laten komen en daarom is het belangrijk om signalen vroegtijdig op te vangen en te bespreken. Op de werkvloer kun je de signalen hiervan herkennen doordat de medewerker vermoeidheidsklachten heeft en zich moeilijker kan concentreren. Doordat hij minder goed kan focussen zal het werktempo vertragen waardoor deadlines gemist worden, is de kans op slordigheidsfoutjes groter en vergeet hij of zij nog wel eens wat. Omdat stressgerelateerde klachten er langzaam insluipen, is alertheid geboden en is het belangrijk om je af te vragen of je veranderingen in het gedrag van je medewerker ziet. 

Wanneer je medewerker opeens stiller, minder aanwezig lijkt en trager reageert kan dat duiden op stressgerelateerde klachten. Of juist anders: wanneer je medewerker opeens veel meer werk verzet en ook ’s avonds en in het weekend werkzaamheden verricht.

Hoe stress herkennen wanneer we thuiswerken?

De ideale situatie zou zijn om met enige regelmaat met elkaar in gesprek te gaan over hoe het gaat. Juist nu er massaal wordt thuisgewerkt en je elkaar niet meer dagelijks op kantoor ziet, is dit belangrijk. Bespreek daarom niet alleen hoe het werkinhoudelijk gaat, maar ook hoe het de medewerker vergaat in deze bijzondere tijd. Benoem wat je gedragsmatig ziet gebeuren en welke signalen je ziet. Doe dit vanuit betrokkenheid en omdat het belangrijk is om juist in deze tijd voor elkaar te zorgen ter voorkoming van chronische stress, omdat dat onze gezondheid schaadt.

Daarnaast blijft deze pandemie nog wel even bij ons en is het voor de organisatie belangrijk dat medewerkers ook op lange termijn inzetbaar blijven. Vraag ook wat je als werkgever zou kunnen doen om de stress in te perken. Wellicht is het nodig om wederzijds verwachtingen uit te spreken en duidelijkere afspraken te maken over de hoeveelheid werk die verzet moet worden.
Het is al heel goed dat je als werkgever signaleert dat je werknemer het zwaar heeft en dat je met de werknemer in gesprek gaat. Wij adviseren je wel om niet zelf inhoudelijk de problematiek van de medewerker op te lossen. Het is natuurlijk zeer te prijzen als je dat als werkgever wilt doen, maar ieder zijn vak!

Ervaring van Van Luin

We weten uit ervaring dat een traject met een specialist uit ons netwerk – die van werken aan mentale fitheid van medewerkers zijn of haar vak gemaakt heeft – tot verrassend goede resultaten leidt. Een deskundige werkt niet voor niets, maar de vergoeding die je betaalt voor 6 sessies (en vaak is dat echt al voldoende) weegt niet op tegen de kosten die je hebt als een medewerker 6 maanden opgebrand thuis zit. Bovendien zijn verzekeraars voor verzuimbeleid ook vaak bereid mee te delen in kosten.

Wij hebben in de afgelopen jaren voorbeelden te over hoe dit gewerkt heeft en raden het inschakelen van een deskundige dan ook van harte aan. Wij brengen je graag in contact om de duurzame inzetbaarheid van je werknemers te verbeteren!

Vragen over voorkomen van of begeleiding bij burn-out achtige klachten? Neem contact met ons op.