Besparen op uw ZW- en of WGA-premie?

Van Luin    15 november 2019

Bijna iedere werkgever wordt op dit moment geconfronteerd met toenemend ziekteverzuim, mogelijk met een hogere ZW en of WGA-instroom tot gevolg. Voor werkgevers waarbij de loonsom meer bedraagt dan 2 miljoen loont het de moeite om jaarlijks te onderzoeken of je wel/geen eigenrisicodrager wilt zijn. Overstappen kan nl. echt de moeite waard zijn. Met onze ZW- of WGA scan kunnen wij vrij snel inschatten of verder onderzoek zinvol is. 

Zo kwam er bij één van onze klanten uit de scan naar voren dat ze na jaren van geen instroom nu werden geconfronteerd met snel oplopend verzuim en voor het eerst sinds jaren een WGA-instroom (als gevolg van enkele arbeidsongeschikte werknemers). De premie die zij aan het UWV moesten gaan betalen zou verhoogd worden van € 9.990,- (0,33% * 3 mln.) naar € 92.400 (3,08% * 3 mln.). 

Door de scan en snel ingrijpen hebben we deze klant geadviseerd eigenrisicodrager te worden. Weliswaar met een -onvermijdelijke- verhoging als gevolg van de WGA-instroom maar wel € 50.000,- minder dan wanneer deze klant bij het UWV was gebleven. 

Het loont derhalve om ons te laten onderzoeken wat dit voor uw onderneming betekent. Dus meldt u snel aan voor onze gratis scan  U krijgt dan binnen een paar dagen van ons te horen of eigen risico dragen interessant voor u kan zijn (of niet). Dan weet u in ieder geval waar u aan toe bent.