Internationaal risicomanagement

Opent jouw bedrijf een vestiging in het buitenland? Of wil jouw bedrijf juist een Nederlandse vestiging openen? Dan wil je uiteraard alle risico’s in kaart brengen. Er zijn immers een hoop zaken die aandacht behoeven als je internationaal zaken gaat doen, want de wetgeving en de markt zijn voor ieder land anders. Om de risico’s af te dekken en de zaken voor alle vestigingen goed te regelen, is internationaal risicomanagement nodig. Van Luin ondersteunt en adviseert jouw bedrijf hier graag bij. Met onze lokale ondersteuning en grote internationale netwerk, staan we graag voor je klaar.

 

Neem contact op
Internationaal risicomanagement

Waarom is internationaal risicomanagement belangrijk?

Internationaal zakendoen kan een grote uitdaging zijn. Je krijgt te maken met lokale wet- en regelgeving, verplichte lokale polissen, lokale belastingen, andere concurrentie en wellicht een andere valuta. Daarom is het belangrijk alle risico’s in kaart te brengen die deze stap met zich meebrengt. Zo komt je bedrijf niet voor vervelende verrassingen te staan. Van Luin helpt je graag bij deze risicoanalyse en adviseert over internationaal zakendoen. We brengen structuur aan in jullie plannen en houden rekening met de wensen van het bedrijf én de kenmerken van het land waar jullie zaken (gaan) doen. Met onze hulp bij internationaal risicomanagement, worden de risico’s van internationaal ondernemen voor jouw bedrijf beperkt. Zo kunnen jullie met een gerust hart blijven ondernemen.

De Van Luin methode bij internationaal risicomanagement

Om goed internationaal risicomanagement te kunnen realiseren voor ieder bedrijf, hebben we bij Van Luin een methode ontwikkeld die gebaseerd is op ‘doorzien en vooruitzien’. Onze methode zorgt, in combinatie met nauw contact met jou als ondernemer, voor een duidelijk overzicht van de grootste risico’s en uitdagingen voor jouw bedrijf bij internationaal zakendoen. Dit overzicht vormt tevens een goede leidraad voor een passend verzekeringspakket.

Ons doel bij internationaal risicomanagement is om voor continuïteit, financiële zekerheid en compliance te zorgen voor jouw bedrijf. Wij begrijpen als geen ander dat je als ondernemer zo snel mogelijk verder wilt met zakendoen, zonder veel risico te lopen. Verzekeringen helpen daarbij, maar zijn geen doel op zich. De voordelen van onze methode vatten we het liefst als volgt samen:

  • Advisering vanuit jouw bedrijf; wij verzekeren niet vanuit een lijst
  • Het bedrijf en de risico’s als uitgangspunt voor risicomanagement
  • Verzekeringen zijn een middel voor risicomanagement, maar geen doel op zich
  • Onafhankelijk advies door het hanteren van fees
  • Dienstverlening vanuit een vooraf bekend en bewezen model
  • Continu advies en geen eenmalige actie
  • Externe riskmanager voor bedrijven zonder eigen riskmanager

Internationaal risicomanagement met Van Luin

Samen met onze partners van UNiBA, ons internationale netwerk, helpen we jouw bedrijf graag met internationaal risicomanagement. Wij zorgen voor een wereldwijde oplossing met lokale ondersteuning. Dit houdt in dat je dochterondernemingen te allen tijde de lokale ondersteuning krijgen die ze zoeken, uiteraard van mensen die kennis hebben van de markt en de lokale taal spreken. Tegelijkertijd brengen wij alle risico’s in kaart en krijg jij alle informatie over de risico’s die jouw bedrijf loopt. Dit kunnen risico’s zijn met betrekking tot lokale verzekeringen van de dochteronderneming of risico’s voor jouw bedrijf in Nederland. Wij helpen jullie – samen met onze partners in meer dan 130 landen – graag om internationaal zaken te doen met zo weinig mogelijk risico. Wij zijn jouw ingang naar risicomanagement in de hele wereld!

Internationaal risicomanagement en meer

We helpen jouw bedrijf niet alleen graag bij internationaal risicomanagement, maar ook bij internationaal pensioen en duurzame inzetbaarheid, overige verzekeringen voor het buitenland en zaken als compliance. Zijn jullie enkel in Nederland werkzaam? Ook dan staan we graag voor jullie klaar met advies over pensioen, duurzame inzetbaarheid en risicomanagement.

Neem contact op
Internationaal risicomanagement en meer