Zakendoen in Amerika

Wanneer jouw bedrijf een dochteronderneming start in Amerika, is het belangrijk om de verzekeringen internationaal goed geregeld te hebben. Dat betekent dat er rekening gehouden dient te worden met de lokale regelgeving, verplichte lokale polissen en lokale belastingen, zodat jouw onderneming compliant is. Maar dat kan behoorlijk lastig zijn. In Amerika staan er namelijk vaak andere eisen in contracten en wanneer je hier niet aan voldoet, worden er geen zaken gedaan. Maar hoe moet je hier aan voldoen? En wat doe je als je verzekeraar niet thuis geeft? Van Luin helpt je graag bij dit soort vraagstukken en staat voor je klaar wanneer je zaken gaat doen in Amerika.

Download onze whitepaper
Zakendoen in Amerika

Zakendoen in Amerika? Internationaal verzekeren!

Steeds vaker krijgen wij vragen van bedrijven die zaken gaan doen in Amerika. Variërend van exporteren, het zakendoen met een lokale partij die de producten van het Nederlandse bedrijf gaat verkopen tot het starten van een eigen vestiging in Amerika. Overweeg jij om met jouw onderneming ook zo’n stap te zetten? Dan is het goed op voorbereid te zijn op “The American way of doing Business”. De eisen van Amerikaanse ondernemingen kunnen namelijk behoorlijk verschillen van wat je gewend bent in Nederland. Daarom is het belangrijk om inzichtelijk te hebben wat je kunt verwachten en hoe je aan de eisen kunt voldoen. Van Luin helpt je graag bij dit proces en zorgt ervoor dat jouw onderneming correct is verzekerd en compliant is, zodat angst voor aansprakelijkheid overbodig wordt.

Internationaal verzekeren met Van Luin

Wanneer jouw onderneming zaken wilt gaan doen in Amerika, stellen wij graag een internationaal verzekeringsprogramma samen. Ook wanneer je als Amerikaans bedrijf naar Nederland wilt komen, staan we voor je klaar. Als partner van UNIBA hebben wij ruime ervaring in het begeleiden van bedrijven die internationaal zaken gaan doen. Met deze ervaring en in samenwerking met de lokale adviseur Tabs ondersteunen we je graag wanneer het aankomt op Amerikaanse verzekeringskwesties. De voordelen van een internationaal verzekeringspakket via Van Luin kunnen als volgt worden omschreven:

  • Dekking in Nederland en Amerika op basis van lokale standaarden. Dekking in andere landen ook mogelijk.
  • Afstemming van verzekeringen via de met elkaar samenwerkende adviseurs.
  • Lokale contactpersonen en ondersteuning in de eigen taal, inclusief schadeafwikkeling.
  • Combinatie mogelijk van internationale dekking met lokale polis.
  • De beste verzekering om dubbele dekking of hiaten te voorkomen.
  • Ruime ervaring in het verzekeren van Nederlands – Amerikaanse en Amerikaans – Nederlandse ondernemingen.
  • Mogelijk kostenvoordelen.
  • Keuze uit de beste verzekeraars ter wereld.

Zakendoen in Amerika en meer

Ga je zakendoen in Amerika? Of start je als Amerikaanse onderneming een entiteit in Nederland? Dan staan wij graag voor je klaar. Maar ook wanneer je zaken gaat doen in andere landen, adviseren wij je graag over verzekeren voor het buitenland. Je kunt op Van Luin rekenen wanneer het aankomt op internationaal risicomanagement, internationaal pensioen en duurzame inzetbaarheid en compliance bij internationaal zakendoen.

Neem contact op
Zakendoen in Amerika en meer