Zakendoen in Duitsland

Start jouw bedrijf een dochteronderneming in Duitsland? Of volgen jullie de omgekeerde weg en gaan jullie als Duits bedrijf juist naar Nederland? Dan is het belangrijk dat jullie de verzekeringen internationaal op orde hebben, rekening houdend met de lokale regelgeving, verplichte lokale polissen of lokale belastingen. Wanneer je zaken gaat doen in Duitsland, wil je dit natuurlijk goed geregeld hebben en compliant zijn. Omdat dit een behoorlijke klus kan zijn, staat Van Luin graag voor jouw bedrijf klaar met lokale ondersteuning in Duitsland en een groot internationaal netwerk.

Download onze whitepaper
Zakendoen in Duitsland

Zakendoen in Duitsland? Internationaal verzekeren!

Steeds meer ondernemingen starten een dochteronderneming in het buitenland, waaronder in buurland Duitsland. Overweeg jij met jouw bedrijf ook om deze stap te zetten? Dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Je wilt als bedrijf immers compliant zijn en niet in de problemen komen wanneer je je niet aan de lokale wet- en regelgeving houdt.

Wanneer je als Nederlands bedrijf een eigen entiteit (GmbH) start, zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van verzekeren. Zo kan je de Duitse dochteronderneming aantekenen op de eigen verzekering, de Duitse dochteronderneming kan haar eigen verzekeringen regelen of je kan als Nederlandse onderneming aangeven welke adviseur de dochteronderneming moet gebruiken om de juiste verzekeringen af te sluiten. Deze vormen van verzekeren kennen echter verschillende nadelen, zoals het ontbreken van specifieke Duitse dekkingen, geen lokale ondersteuning, een gebrek aan afstemming en een grote kans op dubbele dekkingen en hiaten. Wil je deze nadelen en de risico’s daarop voorkomen wanneer je gaat ondernemen in Duitsland? Dan is er internationale afstemming nodig van het verzekeringspakket over verschillende landen heen, rekening houdend met lokale wet- en regelgeving en belastingen. Van Luin is hier de ideale partner voor.

Internationaal verzekeren met Van Luin

Samen met onze Duitse verzekeringspartner Dr Hörtkorn stellen wij een internationaal verzekeringsprogramma op wanneer jouw onderneming een dochteronderneming wilt starten in Duitsland. Ook wanneer je als Duitse onderneming een lokale entiteit in Nederland wilt, helpen we je graag. Als Duitse en Nederlandse partner van UNIBA hebben wij ruime ervaring in het begeleiden van Nederlandse/Duitse bedrijven. En overigens tal van andere landen, zoals Amerika. Met deze ervaring en ons internationale netwerk adviseren we je graag over verzekeringskwesties wanneer je zaken gaat doen in Duitsland. De voordelen van zo’n geïntegreerd pakket verzekeringen en nauw contact met Dr. Hötkorn als adviseur van je Duitse dochteronderneming, luiden als volgt:

  • Dekking in Nederland en Duitsland op basis van lokale standaarden. Dekking in andere landen ook mogelijk.
  • Afstemming van verzekeringen via de met elkaar samenwerkende adviseurs.
  • Lokale contactpersonen en ondersteuning in de eigen taal, inclusief schadeafwikkeling.
  • Combinatie mogelijk van internationale dekking met lokale polis.
  • De beste verzekering om dubbele dekking of hiaten te voorkomen.
  • Ruime ervaring in het verzekeren van Nederlands – Duitse en Duits – Nederlandse ondernemingen.
  • Mogelijk kostenvoordelen.
  • Keuze uit de beste verzekeraars ter wereld.

Zakendoen in Duitsland en meer

Wanneer je een dochteronderneming start in Duitsland (of andersom), staan wij graag voor je klaar. Maar ook wanneer je uitwijkt naar andere landen, adviseren wij je graag over verzekeren in het buitenland. Bijvoorbeeld wanneer je zaken gaat doen in Amerika. Wij staan graag voor je klaar met advies over internationaal risicomanagement, internationaal pensioen en duurzame inzetbaarheid en compliance bij internationaal zakendoen.

Neem contact op
Zakendoen in Duitsland en meer