Pensioen voor start- en scale-ups

Pensioen voor start- en scale-ups

Start snel met uw pensioenregeling

Neem contact op

Starten met een pensioenregeling voor uw start/ scale-up

Uw team groeit en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar in het aantrekken van nieuwe collega’s merkt u dat het steeds belangrijker wordt om een goed pakket arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Een pensioenregeling maakt daar onderdeel van uit. Maar hoe blijft u flexibel en binnen budget? Dat kan! Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een basisregeling aan te bieden die u op een later moment kunt upgraden. 


 

Hoe kan een pensioenregeling bijdragen aan het aantrekken en behouden van talent binnen een start- of scale-up?

Een goede pensioenregeling kan een belangrijke rol spelen bij het aantrekken en behouden van talent binnen een start- of scale-up. Veel werknemers zien een goed pensioen als een belangrijk onderdeel van hun totale arbeidsvoorwaardenpakket en zullen daarom een bedrijf met een goede pensioenregeling boven een bedrijf zonder zo'n regeling verkiezen.

Een pensioenregeling kan ook bijdragen aan het behoud van talent binnen een start- of scale-up. Als werknemers weten dat ze na hun pensioenleeftijd nog steeds een goed inkomen hebben, zullen ze minder snel geneigd zijn om naar een andere werkgever over te stappen. Dit kan helpen om de continuïteit en stabiliteit van het bedrijf te verbeteren.

Daarnaast kan een pensioenregeling ook een positief effect hebben op de werknemerstevredenheid en -motivatie. Als werknemers weten dat ze na hun pensioenleeftijd een goed inkomen zullen hebben, zullen ze zich meer betrokken en gemotiveerd voelen bij het bedrijf en hun werk. Dit kan leiden tot hogere productiviteit en een positief effect op de prestaties van het bedrijf.

 
 

Hoe kunt u als start- of scale-up een passende en betaalbare pensioenregeling afsluiten?

Als start- of scale-up kun je een passende en betaalbare pensioenregeling afsluiten door een aantal zaken in overweging te nemen. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welke soort pensioenregeling het beste past bij de behoeften en wensen van uw bedrijf en werknemers. Er zijn verschillende soorten pensioenregelingen en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Als de juiste pensioenregeling is vastgesteld is het vervolgens belangrijk daar de best passende verzekeraar bij te vinden. Daarom vragen we offertes op bij verschillende verzekeraars en vergelijken deze op basis van dekking, kosten en andere belangrijke zaken. Zo kunt u een goede keuze maken voor een pensioenregeling die zowel passend is als betaalbaar bij een verzekeraar die bij u past.

Het is raadzaam om advies in te winnen bij een specialist in pensioenregelingen. Een specialist kan u helpen om de juiste keuze te maken en u begeleiden bij het afsluiten van een passende en betaalbare pensioenregeling. 


 

Start of scale-up zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)

Bij met name start- of scale-ups vanuit het buitenland zien wij regelmatig dat er (nog) niet voor gekozen om een inschrijving bij de KvK aan te vragen.

Het is goed om te weten dat ook als er geen inschrijving is bij de KvK, het toch mogelijk is om bijvoorbeeld een pensioenregeling in te voeren of een collectieve aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Ook is het mogelijk voor een werkgever om via ons een ziekteverzuimverzekering af te sluiten zonder dat sprake is van aansluiting bij de KvK. Met een verzuimverzekering dekt u het financiële risico af van uw loondoorbetalingsverplichting gedurende 2 jaar in geval van ziekte van uw werknemers.

Al met al voldoende gespreksstof om u, met een kop koffie, bij te praten over de mogelijkheden die u als startende of snelgroeiende onderneming heeft.

Meer weten? Neem contact met ons op