Pensioenadvies voor het MKB

Pensioenadvies voor het MKB

Is uw pensioenregeling op orde?

Neem contact op

Waarom is een pensioenregeling voor uw MKB-bedrijf van belang?

Deelname aan een pensioenregeling is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Zeker in de huidige werknemersmarkt waarin het aan boord krijgen en aan boord houden van personeel een enorme uitdaging is. Een goede pensioenplanning is daarom van groot belang voor ieder MKB-bedrijf. Door nu actie te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf gedurende de komende jaren blijft groeien en floreren.

Er zijn verschillende manieren waarop u een pensioenregeling voor uw MKB-bedrijf kunt opzetten. U bepaalt hoe u invulling geeft aan de regeling. Daarbij spelen budget, fiscale mogelijkheden en de pensioenambitie die u voor uw werknemers voor ogen heeft een rol. Wij denken met u mee en adviseren u. Vervolgens informeren wij uw medewerkers en leggen de regeling uit. Hun waardering betekent dat het rendement op uw investering optimaal is.

Als u dat wilt beheren wij de pensioenregeling na ingang. Dat betekent dat wij u werk uit handen kunnen nemen en u geen tijd kwijt bent aan bijvoorbeeld het  administratief beheer van de regeling.

 

Pensioenadvies voor het MKB: hoe kunt u uw bedrijf en uw werknemers voorbereiden op de toekomst?

Als ondernemer in het MKB is het belangrijk om te denken aan de toekomst en de financiƫle veiligheid van uw bedrijf en werknemers. Een goed pensioenadvies kan hierbij helpen om ervoor te zorgen dat uw werknemers voorbereid zijn op hun pensioen.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw werknemers kunt voorbereiden op de toekomst. Een van de belangrijkste is door het aanbieden van een goed pensioenplan. Dit kan in de vorm van een collectieve pensioenregeling. Hierbij maakt u gebruik van de (kosten-) voordelen van een collectiviteit, maar kunnen werknemers wel individueel een pensioenpot opbouwen en zelf verschillende keuzes maken. Flexibel en transparant!

Pensioen wordt nog wel eens als ingewikkeld ervaren. Pensioencommunicatie is de brug van complex naar begrip en waardering van uw werknemers. Communicatie kan op individuele basis maar ook door middel van een collectieve bijeenkomst. Door werknemers te laten informeren over hun pensioenopties en het belang van het opbouwen van een pensioen, zorgt u ervoor dat zij beter voorbereid zijn op hun pensioen en uw investering in hun pensioen waarderen.

 

Wat zijn de belangrijkste zaken waar we rekening mee houden als wij u adviseren?

Pensioenadvies is een belangrijk onderwerp voor het MKB, omdat een goed pensioenplan kan zorgen voor een comfortabel pensioen voor de werknemers en voor u een belangrijke tool is om uw arbeidsvoorwaardenpakket te verbeteren. Bij het geven van pensioenadvies aan het MKB houden wij rekening met een aantal belangrijke zaken.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften van uw MKB-bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we kijken naar de leeftijd van de  werknemers, de huidige financiĆ«le situatie van het bedrijf en de verwachte groei en ontwikkeling van het bedrijf. Op basis hiervan kan er een pensioenplan op maat worden samengesteld dat aansluit bij de specifieke behoeften van het bedrijf.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende opties die verschillende uitvoerders bieden. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor  verschillende beleggingsvarianten, mogelijkheden voor werknemers om zelf bij te sparen en varianten in de voorzieningen bij overlijden van een werknemer. Afhankelijk van de situatie van het bedrijf kan de ene optie beter passen dan de andere.

Meer weten? Neem contact met ons op