Risicomanagement en verzekeren

Wij blijven de risico’s monitoren en het traject ieder jaar herhalen.

Ieder bedrijf is anders en daarom loopt ieder bedrijf andere risico’s. En hoewel je er liever niet over nadenkt, geldt dat ook voor jouw bedrijf. Maar welke risico’s zijn dit? En hoe pak je deze risico’s het beste aan? Van Luin helpt je graag met risicomanagement, door de risico’s voor jouw bedrijf in kaart te brengen en op waarde te schatten. Samen stellen we een goed risicobeleid op, zodat potentiële gevaren kunnen worden beperkt of zelfs voorkomen.

Expertise waar u op kunt vertrouwen

Expertise waar u op kunt vertrouwen

Vertrouwen

Door de risico’s voor jouw bedrijf in kaart te brengen en op waarde te schatten.
Expertise waar u op kunt vertrouwen

Oplossingsgericht

Uiteraard bedenken we ook oplossingen; dat kunnen organisatorische, maar ook verzekeringsoplossingen zijn.
Expertise waar u op kunt vertrouwen

Betrokken

Wij blijven de risico’s monitoren en het traject ieder jaar herhalen.
Expertise waar u op kunt vertrouwen

Zorgvuldig

Daarnaast bespreken we ook een aantal mogelijke calamiteiten. Wat gebeurt er bij bedrijfsschade? Wat als een toeleverancier stopt?
Expertise waar u op kunt vertrouwen

Voorkomen

Op de lange termijn zorgt dit ervoor dat je de financiële schade voor je bedrijf bij eventuele calamiteiten kunt beperken of zelfs kunt voorkomen.
Expertise waar u op kunt vertrouwen

Advies op maat

Eerst leren wij jou, je collega’s en je bedrijf graag beter kennen. Hierdoor kunnen wij jou het beste adviseren.

Advies over risicomanagement

Het kan als ondernemer lastig zijn om de risico’s voor jouw bedrijf objectief in kaart te brengen. Als ondernemer denk je in kansen, niet in bedreigingen. Bij dat laatste kunnen wij je helpen. Daarom komt Van Luin graag langs om jou, je collega’s en het bedrijf te leren kennen en alle risico’s in kaart te brengen, inclusief de financiële consequenties van deze risico’s. Uiteraard bedenken we ook oplossingen; dat kunnen organisatorische, maar ook verzekeringsoplossingen zijn. Is een verzekering de beste oplossing? Dan onderhandelen wij voor de beste prijs en voorwaarden voor jullie bedrijf. En daar houdt het bij ons niet mee op. Wij blijven de risico’s monitoren en het traject ieder jaar herhalen.

Maak een afspraak

Wil je meer weten?

De stappen van goed risicomanagement

Risicomanagement is belangrijk, maar niet makkelijk. De risico’s voor jouw eigen bedrijf in kaart brengen, kan lastig zijn. Daarom kan het handig zijn om een externe organisatie in te huren die de risico’s voor jouw bedrijf identificeert, analyseert, oplossingen biedt en monitort. Bij Van Luin nemen we het risicomanagement voor jouw bedrijf graag uit handen. Wij hebben hier inmiddels veel ervaring mee opgedaan bij allerlei soorten bedrijven in Nederland en daarbuiten. 

Risicomanagement met Van Luin

Kan jouw bedrijf wel wat hulp gebruiken met risicomanagement? Dan komen we graag bij jullie langs om jou, je collega’s en jullie bedrijf te leren kennen. Met jullie input brengen we de potentiële risico’s in kaart, analyseren we deze (inclusief de financiële consequenties) en maken we een risicobeleid. Uiteraard leveren we ook oplossingen voor de risico’s die we geïdentificeerd hebben. Soms zijn dit oplossingen op strategisch, operationeel of juridisch vlak, maar er kunnen ook verzekeringsoplossingen zijn om de risico’s (beter) af te dekken. Zo kan het zijn dat sommige verzekeringen eigenlijk overbodig zijn, als jullie risicopositie acceptabel is. Maar het kan ook zo zijn dat er juist een nieuwe verzekering nodig is. Als een nieuwe verzekering de beste oplossing is, onderhandelen wij met de verzekeringsmaatschappij voor de beste prijs en de beste voorwaarden. Natuurlijk stopt het niet bij het risicobeleid en het nemen van maatregelen. Monitoring is namelijk van groot belang. Een onderneming verandert immers continu. Daarom komen wij ieder jaar langs om dit traject te herhalen.

Daarnaast bespreken we als onderdeel van risicomanagement ook een aantal mogelijke calamiteiten. Wat gebeurt er bij bedrijfsschade? Wat als een toeleverancier stopt? Of wat als een afnemer hoge eisen stelt aan de aansprakelijkheidsverzekering? Door deze scenario’s samen te bespreken, zorgen we ervoor dat jouw bedrijf bij een eventuele calamiteit zo snel mogelijk weer door kan met haar corebusiness: produceren, vervoeren of adviseren. Schakel je ons in voor advies? Dan kun je altijd rekenen risico-advies op maat en persoonlijk contact. Bij Van Luin vinden we het namelijk belangrijk om jouw bedrijf écht te kennen, om zo het beste advies te kunnen geven. Je kunt niet alleen voor risicomanagement bij ons terecht, maar ook voor advies over werknemerspensioen, duurzame inzetbaarheid en internationaal zakendoen.

Risicomanagement volgens de Van Luin Methode

Wij snappen dat je als bedrijf optimaal verzekerd wil zijn. Niet te veel en niet te weinig. Daarom is het goed om een risicomanagement af te stemmen op de wensen van een bedrijf. Daarnaast moet het passend zijn bij de risico’s van de organisatie. Om dit te realiseren hebben we een methode ontwikkeld die gebaseerd is op ‘doorzien en vooruitzien’. Deze Van Luin-methode kent 4P’s en vormt een goede leidraad voor een passend verzekeringspakket. Ieder bedrijf is anders en andere uitdagingen zijn belangrijk. Aan de hand van ons 4P model, en een gesprek met de ondernemer, ontstaat er een overzicht met de belangrijkste risico’s en uitdagingen. Dit is een goede basis om het bedrijf te leren begrijpen. De doelstelling van risicomanagement volgens de Van Luin methode is continuïteit, financiële zekerheid en compliance. Als ondernemer wil je immers zo snel mogelijk weer door met je bedrijf. Verzekeringen helpen daarbij, maar zijn geen doel op zich.

    Laatste nieuws over Risicomanagement