Due Diligence onderzoek

Wil je een bedrijf overnemen of wordt jouw bedrijf overgenomen? Dan kan het zo zijn dat er een Due Diligence onderzoek gedaan moet worden. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken of er (financiële) risico’s zitten in de overname die niet op het eerste gezicht duidelijk zijn. Een Due Diligence onderzoek is arbeidsintensief en niet zelden is er sprake van een behoorlijke tijdsdruk. Bij sommige onderdelen kan het moeilijk zijn om de gevraagde informatie makkelijk te achterhalen. Ben jij bezig met een Due Diligence onderzoek of staat er een op de planning en heb jij hulp nodig bij vraagstukken zoals bijvoorbeeld de financiële risico’s? Dan helpt Van Luin je graag bij het onderzoeken hiervan.

Neem contact op
Due Diligence onderzoek

Wat is Due Diligence?

Een bedrijf dat een ander bedrijf koopt, kan bij het over te nemen bedrijf een Due Diligence onderzoek laten doen. Het komt er eigenlijk op neer dat onderzocht wordt of er door het overnemende bedrijf geen (financiële) lijken in de kast gevonden worden. Klopt de boekhouding? Zijn de openstaande nota’s te incasseren? Zijn er verborgen schulden of verplichtingen? Zo staat het nieuwe bedrijf niet voor verassingen als zij het bedrijf hebben overgenomen.

Wat kan Van Luin voor je betekenen tijdens een Due Diligence onderzoek?

In het kader van een Due Diligence onderzoek kun je Van Luin inschakelen bij fusies en overnames. Als onderdeel van de Due Diligence kunnen wij bijvoorbeeld onderzoeken of er verborgen verplichtingen of financiële risico’s zitten in een pensioenregeling. Dit is een specialisme waar de uitvoerders van de Due Diligence vaak specialistische hulp bij nodig hebben. Die kunnen wij leveren. Wij hebben ervaring op het gebied van risicomanagement, duurzame inzetbaarheid en werknemerspensioenen en helpen je dan ook graag op deze gebieden tijdens een Due Diligence onderzoek.

Due Diligence onderzoek en meer

Naast dat je Van Luin kunt inschakelen voor Due Diligence onderzoek, staan we ook op andere gebieden van risicomanagement voor je klaar. Denk bijvoorbeeld aan internationaal risicomanagement of financieel risicomanagement. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen om te kijken wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Due Diligence onderzoek en meer

Due Diligence onderzoek met Van Luin

Ben je met jouw bedrijf betrokken bij een fusie of overname en kun je specialistische verzekeringshulp gebruiken bij het uitzoeken van verschillende onderdelen van dit onderzoek? Dan ben je bij Van Luin aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van Due Diligence onderzoeken met betrekking tot de gehele verzekeringsportefeuille en hebben veel ervaring met dit soort onderzoeken.

Onze hulp tijdens een Due Diligence onderzoek stopt natuurlijk niet bij het uitvoeren ervan. Wij denken namelijk graag met je mee over hoe je de eventuele problemen die er zijn kunt oplossen op een manier die voor jou het meest voordelig is.

Je kunt Van Luin inschakelen voor ieder soort advies. Zo kun je altijd op ons rekenen tijdens een periode van overname of fusie, maar helpen we je ook graag bij andere breinbrekers. Wij van Van Luin vinden het erg belangrijk op het bedrijf écht te leren kennen. Zo kunnen wij het beste advies geven op het gebied van Due Diligence. Naast dat je bij ons terecht kunt voor Due Diligence, geven we je ook graag advies over onder andere werknemerspensioen en internationaal zakendoen.

Neem contact op