Financieel risicomanagement

Financieel risicomanagement is hét fundament voor een gezonde bedrijfsvoering en continuïteit van je bedrijf. Ieder bedrijf loopt immers financiële risico’s, ook die van jou. Bij financiële risico’s moet je onder meer denken aan rente-, krediet- en valutarisico’s. Deze risico’s zijn niet alleen van invloed op de resultaten en groei van je bedrijf, maar kunnen ook een gevaar vormen voor de continuïteit ervan. Daarom is het van groot belang om je financiële risico’s in kaart te brengen. Het objectief inventariseren van financiële risico’s én het bedenken van maatregelen is echter niet makkelijk. Daarom helpt Van Luin je graag met een persoonlijk advies.

Neem contact op
Financieel risicomanagement

Wat levert financieel risicomanagement op voor jouw bedrijf?

Kunnen financiële risico’s (beter) beheerst worden? Het antwoord is JA. Financieel risicomanagement is een belangrijke tool om op een heldere, systematische manier financiële risico’s in kaart te brengen, te evalueren en – door er proactief mee om te gaan – beter onder controle te houden. Op de lange termijn zorgt dit ervoor dat je de financiële schade voor je bedrijf bij eventuele calamiteiten kunt beperken of zelfs kunt voorkomen.

Advies over financieel risicomanagement

Jij runt een onderneming, dat begrijpen wij als geen ander. Omdat de bedrijfsvoering al je aandacht vraagt, is het vaak moeilijk om ook nog objectief alle financiële risico’s in kaart te brengen. Veel ondernemers schakelen hier dan ook een expert voor in. Van Luin kan het risicomanagement van jouw bedrijf uit handen nemen. Wij brengen de risico’s in kaart, evenals de daaropvolgende financiële consequenties en adviseren over een oplossing op maat. Maar eerst leren wij jou, je collega’s en je bedrijf graag beter kennen. Hierdoor kunnen wij jou het beste adviseren. Wij halen dit proces jaarlijks, zodat je nu en later verzekerd bent van een passend advies.

Financieel risicomanagement en meer

Gaan we aan de slag met een risicoanalyse voor jouw bedrijf? Dan kijken we niet enkel naar financieel risicomanagement. We focussen tevens op
juridisch risicomanagement, strategisch risicomanagement, integraal risicomanagement, due diligence en operationeel risicomanagement. Alleen op die manier kunnen we een compleet en passend advies geven. Wil je meer weten over werknemerspensioen, duurzame inzetbaarheid of internationaal zakendoen? Ook dan helpt van Luin jouw bedrijf graag verder!

Financieel risicomanagement en meer