Integraal risicomanagement

Als onderneming loop je risico’s. Risicomanagement heeft betrekking op alle onderdelen van de bedrijfsvoering. Het kan een beschadiging van de eigendommen zijn (denk aan brandschade aan het gebouw of het stil komen te liggen van het productieproces), maar ook een klant die vindt dat er een gebrekkig product is geleverd of een slecht advies is gegeven. Wanneer een bedrijf zaken doet met andere landen kan er op wet- en regelgeving een probleem ontstaan. Wij vragen bedrijven vaak: “wat ga je doen als… ?”

Integraal risicomanagement zorgt ervoor dat je beter voorbereid bent op calamiteiten die de continuïteit, financiële zekerheid of het voldoen aan wet- of regelgeving in gevaar brengen. Verzekeringen kunnen daarbij behulpzaam zijn. Integraal risicomanagement staat hoog op de agenda van vele ondernemingen. Een integraal risico is het risico van verlies als gevolg van inadequate of falende interne processen. Van Luin adviseert en helpt je graag bij het opstellen van een goed risicobeleid

Neem contact op
Integraal risicomanagement

Wat levert integraal risicomanagement op voor jouw bedrijf?

Ieder bedrijf loopt risico’s. Voor ieder bedrijf is het dan ook ook belangrijk om je risicobeheer op orde te hebben. Je wilt natuurlijk niet denken aan de gevolgen van een van de risico’s. Daarom is het goed om de risico’s, met bijbehorende financiële consequenties, te inventariseren en hier een passende oplossing voor te bedenken. Hoe kan de schade worden beperkt of voorkomen? Soms is de beste oplossing het verzekeren van een risico. Een adequaat risicobeleid is dus van groot belang voor iedere ondernemer.

Advies over integraal risicomanagement

Er zijn enorm veel risico’s die je als bedrijf loopt. Het kan dan ook erg lastig zijn om als onderneming alle risico’s op een rijtje te zetten. Van Luin komt graag bij jou langs om jou, je collega’s en het bedrijf te leren kennen. Wij brengen alle risico’s voor je in kaart, inclusief de financiële consequenties van deze risico’s. Natuurlijk kijken we samen met jou naar de beste oplossingen voor deze risico’s; deze kunnen organisatorisch, maar ook verzekeringsoplossingen zijn. Wij onderhandelen voor verzekering tegen de beste prijs en voorwaarden voor jullie bedrijf. En daar houdt het bij ons niet mee op.

Verschillende soorten risicomanagement

Bij Van Luin delen we integraal risicomanagement op in verschillende facetten. Zo kunnen wij goed alle soorten risico’s in kaart brengen en zorgen we ervoor dat jouw bedrijf sterk staat als er iets onverwacht gebeurd. Het is belangrijk dat alle potentiële risico’s voor je bedrijf in kaart worden gebracht. Daarom dient er niet alleen nagedacht te worden over financiële risico’s, maar bijvoorbeeld ook over risico’s op operationeel vlak. Bij Van Luin onderscheiden we verschillende vormen van risicomanagement, die we allemaal meenemen als we jouw bedrijf advies geven over risicomanagement.

Bij Van Luin geven we onder andere advies over strategisch risicomanagement, financieel risicomanagement, operationeel risicomanagement en juridisch risicomanagement. Het is belangrijk om te weten dat er nooit een risicoanalyse gemaakt wordt van één van deze onderdelen, maar dat er altijd naar het totaalplaatje wordt gekeken. 

Verschillende soorten risicomanagement

Integraal risicomanagement met Van Luin

Kan jouw bedrijf wel wat hulp gebruiken met integraal risicomanagement? Dan ben je aan het juiste adres bij Van Luin. Wij komen graag bij jullie langs om het bedrijf beter te leren kennen. Samen met jullie input brengen we de risico’s in kaart en kijken we naar hoe we deze kunnen voorkomen, verkleinen of oplossen. Soms zijn deze oplossingen op operationeel, strategisch of juridisch vlak, maar het kan ook zijn dat het slim is om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Aan de andere kant kunnen we juist ook lopende verzekeringen tegenkomen die overbodig lijken te zijn als de risicopositie die jullie hebben acceptabel is. Als een nieuwe verzekering de beste oplossing is, onderhandelen wij met de verzekeringsmaatschappij voor de beste prijs en de beste voorwaarden.

Voordelen Van Luin risk management

  • Verzekeren vanuit een bedrijfskundig perspectief
  • Advisering vanuit het bedrijf en niet vanuit een lijst verzekeren
  • Bedrijf en haar risico’s als uitgangspunt voor risicomanagement
  • Verzekeringen zijn middel voor risicomanagement geen doel op zich
  • Onafhankelijk advies door het hanteren van fees
  • Dienstverlening vanuit een vooraf bekend en bewezen model
  • Geen advies maar adviseren. Niet een eenmalige actie, maar continu advies
  • Externe riskmanager voor bedrijven zonder eigen riskmanager
     

Ons integrale risicomanagement stopt natuurlijk niet bij het nemen van maatregelen. Wij geloven er namelijk in dat monitoringen minstens zo belangrijk is. Een onderneming is namelijk continu in verandering, waardoor er ieder jaar zaken kunnen veranderen. Daarom komen wij graag ieder jaar bij je langs om het traject te herhalen. Ook bespreken wij als onderdeel van integraal risicomanagement een aantal mogelijke calamiteiten. Zo bespreken we wat er bijvoorbeeld gebeurt bij bedrijfsschade. Door deze en andere scenario’s in kaart te brengen, zorgen we ervoor dat je bedrijf bij eventuele calamiteiten zo snel mogelijk weer door kan met haar eigen core business, of dat nu produceren, vervoeren of adviseren is.

 

 

Je kunt Van Luin inschakelen voor ieder soort advies. Je kunt altijd rekenen op integraal risicomanagement dat past bij jouw bedrijf. Daarnaast staat persoonlijk contact bij ons op nummer één. Wij van Van Luin vinden het namelijk erg belangrijk om het bedrijf écht te leren kennen. Zo kunnen wij het beste advies geven op het gebied van integraal risicomanagement. Naast dat je bij ons terecht kunt voor integraal risicomanagement, geven we je ook graag advies over werknemerspensioen, duurzame inzetbaarheid en internationaal zakendoen.

Maak een afspraak