Operationeel risicomanagement

Een onderdeel van risicomanagement is operationeel management. Bij operationeel risicomanagement wordt er gekeken naar het ‘doorgaan’ van een bedrijf bij mogelijke calamiteiten. Door mogelijke calamiteiten van een bedrijf in kaart te brengen en een draaiboek te maken van wat te doen bij deze calamiteiten, wordt de operationele risicomanagement vastgesteld. Bij Van Luin helpen we je graag de calamiteiten in kaart te brengen en adviseren we je welke maatregelingen je hiervoor kunt maken.

Neem contact op
Operationeel risicomanagement

Wat levert operationeel risicomanagement op voor jouw bedrijf?

Veel bedrijven hebben wel een draaiboek liggen wat te doen bij een mogelijke contaminatie, maar er zijn vaak ook andere calamiteiten waar men minder op voorbereid is. Bij Van Luin bespreken we deze calamiteiten. Na een calamiteit wil een bedrijf zo snel mogelijk weer terug aan het werk. Dit is mogelijk als je de risico’s goed in kaart brengt en weet wat je moet als er wel iets van een calamiteit uitbreekt. Het feit dat iets verzekerd is, wil nog niet zeggen dat het ook goed gaat. Het aantal bedrijven dat na bijvoorbeeld een brand failliet gaat, geeft aan dat operationeel risicomanagement belangrijk is. Daarom is het goed om de consequenties van deze calamiteiten te inventariseren en hier een oplossing voor te bedenken. Hoe kan de schade worden beperkt of voorkomen? Soms is de beste oplossing het verzekeren van een calamiteit.

Advies over operationeel risicomanagement

Er zijn enorm veel operationele risico’s die je als bedrijf loopt, variërend van stormschade aan een gebouw, systeemstoringen en het vertrek van belangrijke medewerkers tot boekhoudfouten, interne/externe fraude en misleiding van aandeelhouders. Het dan ook een hele klus om alle operationele risico’s op een rijtje te zetten. Van Luin helpt je hier graag bij. Wij komen bij je langs om jou, je bedrijf en je werknemers te leren kennen. Hierna brengen wij alle operationele calamiteiten in kaart, inclusief de (financiële) consequenties. We zoeken uit wat de beste oplossingen zijn voor deze calamiteiten. Zo zijn er organisatorische oplossingen voor verschillende calamiteiten, maar kan het ook goed zijn om voor een verzekering te kiezen. Is dit laatste het geval? Dan onderhandelen we voor de beste voorwaarde en prijs met verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Operationeel risicomanagement en meer

Bij Van Luin brengen wij graag alle operationele risico’s voor je in kaart. Maar daarnaast kijken wij naar het gehele plaatje. Daarom geven we bij Van Luin onder andere ook advies over strategisch risicomanagement, financieel risicomanagement en juridisch risicomanagement. Het is belangrijk om te weten dat er nooit een risicoanalyse gemaakt wordt van één van deze onderdelen, maar dat er altijd naar het totaalplaatje wordt gekeken. Bij Van Luin onderscheiden we zes vormen van risicomanagement, die we allemaal meenemen als we jouw bedrijf advies geven over risicomanagement.

Operationeel risicomanagement en meer

Operationeel risicomanagement bij Van Luin

Heb je hulp nodig bij het in kaart brengen en oplossen van verschillende operationele risico’s? Dan helpt Van Luin je graag! Door onze persoonlijke aanpak en nauwe samenwerking brengen we graag al jullie operationele risico’s in kaart. Daarna kijken we naar hoe we deze kunnen verkleinen, voorkomen of oplossen. Dit kan op strategisch op operationeel vlak, maar soms is het het beste om de calamiteit te verzekeren. Daarom kijken we graag naar de lopende verzekeringen en adviseren we je of je verzekeringen kunt aanschaffen of beter kunt stopzetten.

Na het adviseren stoppen wij natuurlijk niet! Wij geloven er namelijk in dat monitoring ook erg belangrijk is. Omdat jouw bedrijf continu in verandering is, kunnen ook de calamiteiten veranderen. Daarom komt Van Luin ieder jaar langs om de mogelijke veranderingen in kaart te brengen. Door deze in kaart te brengen, zorgen we ervoor dat je bedrijf bij eventuele calamiteiten zo snel mogelijk weer door kan met haar eigen core business. Of dat nu produceren, vervoeren of adviseren is.

Van Luin is specialist op het gebied van operationeel risicomanagement. Zo kun je altijd rekenen op operationeel risicomanagement die past bij het bedrijf. Door het bedrijf echt te leren kennen, kunnen we je het beste advies geven op het gebied van operationeel risicomanagement. Maar dat is niet alles, bij ons kun je namelijk ook terecht voor advies over duurzame inzetbaarheid en werknemerspensioen.

Neem contact op