Internationaal pensioen en duurzame inzetbaarheid

Als jouw bedrijf een vestiging in het buitenland gaat openen of juist naar Nederland komt, is het belangrijk om goed na te denken over pensioen en andere verzekeringen voor je werknemers. Je wilt uiteraard goed voor je werknemers zorgen en zo min mogelijk risico lopen op financieel gebied. De wet- en regelgeving rondom tot pensioen en andere werknemersverzekeringen, is in ieder land anders. Kennis van verzekeren in het land waarin de vestiging wordt opgezet, is daarom essentieel. Met partners in meer dan 130 landen, is Van Luin de ideale partner voor advies over internationaal pensioen en verzekeringen met betrekking tot duurzame inzetbaarheid.

Internationaal pensioen en duurzame inzetbaarheid

Pensioen bij internationaal zakendoen

Ga je internationaal zakendoen? Dan is het belangrijk om te weten wat de regels en mogelijkheden zijn met betrekking tot pensioen in het land waar je een vestiging opzet. Het is daarom noodzakelijk om kennis te hebben van pensioen in het desbetreffende land. Wist je bijvoorbeeld dat Duitsland net als Nederland een drie-zuilen-systeem heeft voor werknemerspensioen, maar grotendeels leunt op het staatspensioen? Veel meer dan in Nederland wordt gedaan? En wist je dat lokaal personeel anders verzekerd dient te worden dan Nederlands personeel in het buitenland? Het is van belang om rekening te houden met dit soort zaken en lokaal ondersteund te worden bij het afsluiten van een collectief werknemerspensioen.

Bij Van Luin helpen we je graag met internationaal pensioen. Wij vinden pensioen leuk en zijn volgens onze klanten ook goed in het uitleggen ervan. Zo maken we pensioen weer voor iedereen begrijpelijk, ook internationaal. Samen met ons internationale netwerk van partners van UNiBA, zorgen we er graag voor dat ook jouw internationale werknemerspensioen goed is geregeld!

Internationaal verzekeren voor duurzame inzetbaarheid

Naast dat pensioen internationaal goed geregeld moet zijn, zijn er natuurlijk nog meer belangrijke zaken om rekening mee te houden als je internationaal zaken gaat doen. Als je ervoor wilt zorgen dat je medewerkers duurzaam inzetbaar blijven, is het belangrijk om deze zaken goed te regelen en je personeel goed te verzekeren.

Bij Van Luin kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt over internationaal verzekeren. Stel je voor dat jouw bedrijf Nederlands personeel voor langere tijd gaat uitzenden naar het buitenland. Is een zakelijke reisverzekering dan voldoende? En wordt personeel dat voor langere tijd in het buitenland werkt, nog wel op de collectieve personeelsverzekering opgenomen? Van Luin helpt jouw bedrijf graag met het antwoord op alle vragen en adviseert jullie graag over de duurzame inzetbaarheid van jullie personeel en internationaal verzekeren. Zo houden jullie je personeel duurzaam inzetbaar, ook in het buitenland!

Van Luin: meer dan internationaal verzekeren

Van Luin: meer dan internationaal verzekeren

Wanneer je internationaal zaken gaat doet, zijn verzekeringen van groot belang. Maar bij Van Luin denken we aan meer dan enkel verzekeren. We leren jouw bedrijf graag écht kennen, zodat we een passend advies kunnen geven. Verzekeringen kunnen daar een onderdeel van zijn, maar advies op maat staat bij ons altijd centraal. Wij vinden persoonlijk contact een van de belangrijkste (en leukste) onderdelen van ons werk en dat zien onze klanten ook terug in onze werkwijze.

Naast dat we jouw bedrijf graag helpen bij internationaal pensioen en duurzame inzetbaarheid, adviseren we jullie ook graag over internationaal risicomanagement, overige verzekeringen voor het buitenland en zaken als compliance. Ook wanneer jouw bedrijf enkel in Nederland werkzaam is, staan we graag voor jullie klaar met advies over pensioen, duurzame inzetbaarheid en risicomanagement.