Verzuimbeleid

Bij ieder bedrijf worden er soms medewerkers ziek. En hoe vervelend dat ook is voor alle betrokken partijen: ziekte leidt tot verzuim. Om bedrijfscontinuïteit te kunnen garanderen, is het belangrijk dat je als werkgever een ziekteverzuimbeleid hebt. In dit verzuimbeleid leg je vast hoe jouw bedrijf met verzuim door ziekte omgaat. Omdat ieder bedrijf anders is, is een verzuimbeleid altijd maatwerk. Wil je weten hoe je het verzuimbeleid van jouw bedrijf het beste kunt vormgeven? Van Luin adviseert je graag!

Neem contact met ons op
Verzuimbeleid

Waarom is een goed verzuimbeleid belangrijk voor jouw bedrijf?

Allereerst is het voeren van een verzuimbeleid wettelijk verplicht. Dat houdt in dat je volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit (art. 2.9) als werkgever verplicht bent om een ‘gestructureerd, systematisch en adequaat arbeidsomstandigheden- en ziekteverzuimbeleid’ te voeren. Maar naast dat een verzuimbeleid wettelijk verplicht is, heeft het tal van andere voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat en goed verzuimbeleid laat duidelijk zien hoe je als werkgever omgaat met ziekte en ziekteverzuim. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is, wat zijn of haar taken en verantwoordelijkheden zijn en hoe de procedures eruitzien. Wel zo fijn, die duidelijkheid!

 

Advies over verzuimbeleid

Een verzuimbeleid is wettelijk verplicht en van groot belang om voor duidelijkheid te zorgen binnen jouw bedrijf. Een goed verzuimbeleid bestaat onder andere uit informatie over ziekteverzuimpreventie, het ziekteverzuimprotocol, verzuimtraining, verzuimregistratie en -analyse, begeleiding bij re-integratie en wat er gedaan kan worden bij conflicten. Het is belangrijk dat al deze onderdelen in lijn zijn met het algemene bedrijfsbeleid of het personeelsbeleid. Maatwerk is dus een vereiste. Bij Van Luin begrijpen we dat het opstellen van een goed verzuimbeleid wellicht lastig is. Daarom helpen we je graag verder! Wij komen graag bij jullie langs om jou, je collega’s en het bedrijf te leren kennen. Zo kunnen we een passend advies geven voor jullie verzuimbeleid.

Verzuimbeleid en meer

Naast dat wij je graag adviseren over een passend verzuimbeleid voor jouw bedrijf, staan we ook op andere gebieden voor je klaar. Wij vertellen je graag alles over de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers. Maar ook als het aankomt op risicomanagement, werknemerspensioen of internationaal zakendoen, staan we voor je klaar!

Verzuimbeleid en meer