Gezonde werknemers

De werknemers van een bedrijf zijn erg belangrijk. Daarom wil je natuurlijk dat ze gezond zijn. Als werknemers uitvallen omdat ze niet meer gezond zijn, is dat een gemiste kans voor hen en voor jou als werkgever. Je wilt er daarom alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw werknemers gezond zijn. Maar hoe meet je dit en wat kan je doen om jouw werknemers gezond houden? Wij zijn dan ook graag jouw adviseur en gesprekspartner als het gaat over dit onderwerp.

Neem contact met ons op
Gezonde werknemers

De kracht van gezonde werknemers

Gezonde werknemers zijn cruciaal voor de gezondheid van jouw bedrijf. Jouw werknemers zijn namelijk jouw belangrijkste ‘kapitaal’ en dus is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je werknemers gemotiveerd en gezond blijven. Maar hoe dat je dat als je werknemers bezig zijn met andere zaken omdat ze zich niet gehoord voelen? Je wilt natuurlijk voorkomen dat medewerkers wel aanwezig zijn, maar toch niet heel productief zijn omdat de gezondheid van deze werknemer niet optimaal is. Productiviteit en werkplezier zal stijgen als werknemers wel gezond, gemotiveerd en betrokken zijn. En dit is niet alleen positief voor de werknemers, maar ook voor jouw bedrijf.

Advies over de gezondheid van medewerkers

Als jouw werknemer ziek of arbeidsongeschikt is, kan dit voor grote (financiële) impact voor je bedrijf zorgen. Wij adviseren je daarom graag over hoe jij de gezondheid en daarmee de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers kan verbeteren. Zo houden we jouw bedrijf en de werknemers gezond. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Waarom zijn gezonde werknemers belangrijk voor mijn bedrijf?

Fysiek en mentale gezondheid en een leuke baan staan voor veel mensen hoog op hun prioriteitenlijstje. Het is dan ook logisch dat medewerkers graag bij een bedrijf werken dat aandacht besteed aan gezondheid. Maar wat leveren gezonde medewerkers jouw bedrijf op?

Gezonde en blije werknemers zijn productiever en hebben plezier in hun werk. Daarnaast doen ze, als ze goed in hun vel zitten, graag een stapje meer. Als je als werkgever meer aandacht besteed aan de gezondheid van je werknemers, zal het verzuim dalen. Gezonde medewerkers zullen namelijk minder snel thuis komen te zitten door ziekte of andere klachten. Dit zorgt voor de daling in verzuim en de kosten die hierbij komen kijken.

Gezonde medewerkers en meer

Wij adviseren je graag over de gezondheid van jouw medewerkers. Maar naast de gezondheid van je personeel, zijn er meer zaken die invloed hebben op duurzame inzetbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan hun motivatie en een goed verzuimbeleid. Wij adviseren je graag over alles wat invloed heeft op de duurzame inzetbaarheid van jouw personeel.

Gezonde medewerkers en meer

Van Luin: adviseurs voor gezonde medewerkers

Waarom zal je je als werkgever pas gaan bezighouden met de gezondheid van je werknemers als het verzuim te hoog en te duur wordt? Voorkomen is in deze gevallen vaak veel beter dan genezen. Daarom zijn we bij Van Luin van mening dat er beter eerder actie kan worden ondernomen. Wij kijken graag samen met jou naar wat je als bedrijf beter kan doen voor de gezondheid van je werknemers. Als bedrijf speel je natuurlijk de belangrijkste rol in dit proces, maar ook je werknemers zullen een rol innemen. Zij zijn namelijk medeverantwoordelijk voor hun eigen ziekteverzuim.

Klop je bij ons aan voor advies over de gezondheid van je medewerkers? Dan kun je altijd rekenen op onze ervaring, kennis van het vak en persoonlijk contact. We vinden het erg belangrijk om het bedrijf echt te leren kennen en komen dan graag bij je langs om kennis te maken met het bedrijf en de werknemers. Wij draaien al lange tijd mee en adviseren bedrijven in de meest uiteenlopende branches.

Van Luin is de perfecte partner als je de gezondheid van jouw werknemers wilt verbeteren. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor werknemerspensioen, risicomanagement en internationaal zakendoen.