Vitaliteit werknemers

Het is belangrijk dat je werknemers vitaal blijven waardoor ze duurzaam inzetbaar zijn. De werknemers zijn namelijk de motor van je bedrijf en je wilt liever niet dat ze minder productief zijn of dat ze zich op een gegeven moment ziek melden, omdat ze zich niet goed voelen. Daarom is het belangrijk om als werkgever er alles aan te doen vitaliteit van je werknemers. Ook werknemers hebben hier een rol in, want zij zijn degene die vitaal moeten zijn en blijven. Maar hoe? En wat zijn de consequenties van niet duurzaam inzetbare werknemers? Van Luin is de partij die jou helpt met vitaliteit van je werknemers. Wij zijn dan ook graag jouw adviseur en gesprekspartner als het gaat over dit onderwerp.

Neem contact met ons op
Vitaliteit werknemers

De kracht van vitale werknemers

Viale werknemers zijn cruciaal voor de gezondheid van jouw bedrijf. Werknemers zijn namelijk jouw belangrijkste kapitaal en zonder hen kan er weinig werk worden uitgevoerd. Het is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat je werknemers vitaal zijn en blijven. Dit is een lastige klus als werknemers teveel druk ervaren, en uitval zit in een klein hoekje. Als werkgever wil je natuurlijk langdurige en tijdelijke uitval zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is het van groot belang om te werken aan vitaliteit van je werknemers. Het verzuim zal hierdoor dalen en dit is weer positief voor de werknemers en het bedrijf.

Wat verstaan wij onder vitale werknemers?

Een vitale werknemer voelt zich energiek en gezond, is gemotiveerd en enthousiast, is goed opgeleid, is bereid om steeds weer te leren en heeft de werk-privé balans goed op orde. Bij Van Luin adviseren we je graag over hoe jij de vitaliteit van je werknemers, en daarmee de duurzame inzetbaarheid, kan verbeteren. Dit zorgt ervoor dat jij het verzuim en de kosten die hierbij komen kijken zo laag mogelijk houdt. Dit doen we bijvoorbeeld door een ‘duurzame-inzetbaarheid scan’ uit te voeren. Met deze scan laten we je zien wat een mindere gezondheid het bedrijf kost en wat een investering in de gezondheid van je medewerkers het bedrijf concreet oplevert. Zo houden we jouw bedrijf en de werknemers gezond. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Vitale werknemers en meer

Van Luin adviseert graag over de vitaliteit van jouw medewerkers. Maar naast vitaliteit, zijn er meer zaken die invloed hebben op de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan hun gezondheid en motivatie. Wij adviseren je graag over alles wat invloed heeft op de vitaliteit van jouw personeel.

Vitale werknemers en meer

Van Luin: adviseurs voor vitaliteit van je werknemers

Het is niet slim om je als werkgever pas bezig te gaan houden met de vitaliteit van je werknemers als het verzuim door bijvoorbeeld gezondheid, conflicten met leidinggevenden of gebrek aan perspectief te hoog is geworden is. Je kunt veel beter voorkomen dan genezen. Bij Van Lui zijn we van mening dat je het beste vandaag nog kunt beginnen met duurzame inzetbaarheids scan. Om dit te bereiken kijken we graag samen met jou naar wat je als bedrijf beter kunt doen De scan wordt gebruikt als startpunt voor verbeterslagen op het gebied van gezondheid, kennis en vaardigheden van medewerkers. Daarnaast wordt er gekeken naar de werk-privé balans, motivatie en betrokkenheid. Als wij deze gegevens hebben, gaan we kijken welke inverstering je het beste kunt doen in de gezondheid van je medewerkers en wat deze oplevert. We adviseren over preventieve maatregelen en verzekeringsoplossingen, mocht dat nodig zijn in de toekomst. Bij Van Luin ben je aan het juiste adres als je de vitaliteit van je werknemers wilt verbeteren. Bij ons kun je rekenen op onze kennis en ervaring. Daarnaast hebben wij een persoonlijke aanpak en komen we graag bij je langs om kennis te maken met jou, je werknemers en je bedrijf. Wij draaien al lange tijd mee en adviseren bedrijven in de meest uiteenlopende branches. Van Luin is de perfecte partner als je de vitaliteit van jouw medewerkers wilt verbeteren. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor internationaal zakendoen, werknemerspensioen en risicomanagement.

Waarom zijn vitale werknemers belangrijk voor mijn bedrijf?

Vrijwel iedereen wil graag een goede gezondheid en een leuke baan. Daarom kiezen veel mensen voor een bedrijf waar de vitaliteit van de medewerkers hoog in het vaandel staat. Vitaliteit is erg belangrijk voor je werknemers, maar wat leveren vitale werknemers jouw bedrijf op? Vitale werknemers zijn gemotiveerd en hebben zin in het werk dat ze doen. Dit resulteert zich in dat ze productiever zijn en graag dat stapje extra doen. Als een bedrijf meer aandacht aan de vitaliteit van zijn werknemers besteedt, zullen de werknemers met meer plezier naar hun werk gaan en hierdoor zal het verzuim dalen. Vitale werknemers zitten niet snel thuis door een burn-out, maar hebben allang weer een andere weg voor zichzelf gevonden. Dit zorgt voor de daling in verzuim en de kosten die hierbij komen kijken. Wat een positieve invloed heeft op de gezondheid van je bedrijf.