Internationaal zakendoen

Internationaal zakendoen
Internationaal zakendoen
Internationaal zakendoen

Verzekeren in het buitenland

Internationaal zakendoen vraagt om een goede structuur, rekening houdend met de wensen van uw bedrijf en de kenmerken van het land waar u de vestiging wilt openen. Omdat het lastig kan zijn het overzicht te houden en alles goed te regelen, helpt Van Luin u hier graag bij.

Wij zetten alles voor u op een rij, samen met onze partners van UNiBA, het internationale netwerk. Bekijk onze referenties of maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Internationaal werken betekent internationaal verzekeren

Internationaal zakendoen kan een enorme uitdaging zijn. U wilt alles goed geregeld hebben, maar omdat u de lokale wet- en regelgeving niet kent, kan dat behoorlijk lastig zijn. Ieder bedrijf wil compliant zijn, om vervelende situaties te voorkomen. Belastingontduiking (vaak onbewust) of het niet (of veel minder) uitkeren van een polis door het niet voldoen aan de lokale wetgeving proberen we samen met onze internationale klanten te voorkomen. 

Van Luin biedt graag ondersteuning aan bedrijven die internationaal zaken willen doen. Wij bieden lokale ondersteuning aan de dochteronderneming en zoeken uit of alles goed geregeld is. Moeten er wijzigingen worden doorgevoerd? Dan zorgen onze partners ervoor dat dit lokaal goed wordt begeleid en brengen we u uiteraard op de hoogte. Naast dat u bij ons terecht kunt als u als Nederlands bedrijf zaken wilt doen in het buitenland, kunnen bedrijven uit het buitenland die zaken willen doen in Nederland, bij ons terecht voor advies over risicomanagement, duurzame inzetbaarheid en pensioen in Nederland.

Kennismaken? Maak een afspraak

Internationaal verzekeren in vijf stappen

Wanneer u zaken gaat doen in het buitenland, staan wij graag voor u klaar. Wij adviseren en ondersteunen uw onderneming graag met betrekking tot verzekeren voor het buitenland. We zorgen voor een internationale afstemming van het verzekeringspakket, waarbij we wereldwijde dekking combineren met lokale ondersteuning. Dit doen we wanneer u zaken gaat doen in het VK, Amerika of Duitsland, maar ook wanneer u naar een ander land uitbreidt.

U kunt op Van Luin rekenen wanneer het aankomt op internationaal risicomanagement, internationaal pensioen en duurzame inzetbaarheid en compliance bij internationaal zakendoen.

Internationaal verzekeren in vijf stappen

UNIBA: het internationale netwerk

Om uw risico’s wereldwijd goed te beheersen, is Van Luin founding partner van UNiBA. UNiBA is een internationaal netwerk van onafhankelijke assurantiemakelaars, die gezamenlijk klanten op het hoogste niveau adviseren op het gebied van internationaal risico en verzekeren. Het netwerk is 1987 opgericht en met meer dan 90 leden is UNiBA vertegenwoordigt in ruim 130 landen en daarmee één van de oudste en grootste wereldwijde netwerken van assurantiemakelaars. 
Wij helpen u – samen met onze partners in meer dan 130 landen – graag om internationaal zaken te doen met zo weinig mogelijk risico. Wij zijn uw ingang naar risicomanagement in de hele wereld! Zo bieden wij u global coverage en local service.

Lees meer over UNiBA

Zaken doen in Duitsland

Wanneer u als Nederlands bedrijf een eigen entiteit (GmbH) start, zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van verzekeren. Zo kunt u de Duitse dochteronderneming aantekenen op de eigen verzekering, de Duitse dochteronderneming kan haar eigen verzekeringen regelen of u kunt als Nederlandse onderneming aangeven welke adviseur de dochteronderneming moet gebruiken om de juiste verzekeringen af te sluiten. Deze vormen van verzekeren kennen echter verschillende nadelen, zoals het ontbreken van specifieke Duitse dekkingen, geen lokale ondersteuning, een gebrek aan afstemming en een grote kans op dubbele dekkingen en hiaten. Wilt u deze nadelen en de risico’s daarop voorkomen wanneer je gaat ondernemen in Duitsland? Dan is er internationale afstemming nodig van het verzekeringspakket.  Samen met onze Duitse verzekeringspartner Dr Hörtkorn stellen wij een internationaal verzekeringsprogramma op. Als Duitse en Nederlandse partner van UNIBA hebben wij ruime ervaring in het begeleiden van Nederlandse/Duitse bedrijven. 

Download de whitepaper | Vestiging in Duitsland

Zaken doen in USA

Steeds vaker krijgen wij vragen van bedrijven die zaken gaan doen in Amerika. Variërend van exporteren, het zakendoen met een lokale partij die de producten van het Nederlandse bedrijf gaat verkopen tot het starten van een eigen vestiging in Amerika. Dan is het goed op voorbereid te zijn op “The American way of doing Business”. De eisen van Amerikaanse ondernemingen kunnen namelijk behoorlijk verschillen van wat u gewend bent in Nederland. Daarom is het belangrijk om inzichtelijk te hebben wat u kunt verwachten en hoe u aan de eisen kunt voldoen. Van Luin helpt u graag bij dit proces en zorgt ervoor dat uw onderneming correct is verzekerd en compliant is, zodat angst voor aansprakelijkheid overbodig wordt. Met deze ervaring en in samenwerking met de lokale adviseur Tabs ondersteunen we u graag wanneer het aankomt op Amerikaanse verzekeringskwesties. 

Download de whitepaper| Zaken doen in de USA

Zaken doen in het Verenigd Koninkrijk

U staat op het punt om de stap te zetten om ondernemer te worden in Engeland, of een ander land in het Verenigd Koninkrijk. Of u heeft al een vestiging in Engeland en wordt geconfronteerd mat de Brexit. Waar moet rekening mee worden gehouden? Er zijn inmiddels vele adviseurs die ondernemers helpen bij het opstarten of door ontwikkelen van hun business in Engeland van dienst zijn. Opvallend genoeg ontbreekt vaak het onderwerp verzekeringen en riskmanagement. We werken samen met Sutton Winson. Sutton Winson is oprichter van UNA Alliance, die enkele van de grootste particuliere verzekeringsmakelaars en risicomanagers in het VK vertegenwoordigt. Hun gecombineerde schaal maakt UNA een van de beste inkoopgroepen voor verzekeringen in het VK. 

Wij helpen u – samen met onze partners in meer dan 130 landen – graag om internationaal zaken te doen met zo weinig mogelijk risico. Wij zijn uw ingang naar risicomanagement in de hele wereld!

De voordelen van een internationaal geïntegreerd verzekeringspakket

  • Dekking in Nederland en buitenland op basis van lokale standaarden. Dekking in andere landen ook mogelijk.
  • Afstemming van verzekeringen via de met elkaar samenwerkende adviseurs.
  • Lokale contactpersonen en ondersteuning in de eigen taal, inclusief schadeafwikkeling.
  • Combinatie mogelijk van internationale dekking met lokale polis.
  • De beste verzekering om dubbele dekking of hiaten te voorkomen.
  • Ruime ervaring in het verzekeren van Nederlandse en internationale ondernemingen.
  • Mogelijk kostenvoordelen.
  • Keuze uit de beste verzekeraars ter wereld.

 

Neem contact op
De voordelen van een internationaal geïntegreerd verzekeringspakket

Heeft u werknemers in het buitenland?

 

Pensioen 

Gaat u internationaal zakendoen? Dan is het belangrijk om te weten wat de regels en mogelijkheden zijn met betrekking tot pensioen in het land waar u een vestiging opzet. Wist u bijvoorbeeld dat Duitsland net als Nederland een drie-zuilen-systeem heeft voor werknemerspensioen, maar grotendeels leunt op het staatspensioen? Veel meer dan in Nederland wordt gedaan? En wist u dat lokaal personeel anders verzekerd dient te worden dan Nederlands personeel in het buitenland? 

Het is van belang om rekening te houden met dit soort zaken en lokaal ondersteund te worden bij het afsluiten van een collectief werknemerspensioen.

Bij Van Luin helpen we u graag met internationaal pensioen. Samen met ons internationale netwerk van partners van UNiBA, zorgen we er graag voor dat ook het internationale werknemerspensioen goed is geregeld!

 Maak kennis met onze

specialisten internationaal verzekeren 

Uw adviseurs

Nieuws over internationaal