Compliance bij internationaal zakendoen

Doet uw bedrijf zaken in het buitenland? Of bent u van plan een vestiging te openen in het buitenland? Dan is het belangrijk dat het bedrijf compliant is. In ieder land is er een andere wet- en regelgeving, waar u zich als bedrijf aan dient te houden. 

Doet u dat niet, dan riskeer je sancties als intrekking van vergunningen en geldboetes. Toch is het niet zo makkelijk om compliant te zijn, juist omdat er in ieder land andere regels zijn. Bij Van Luin helpen we uw bedrijf daarom graag met internationaal zakendoen. Met onze expertise en internationale netwerk en jullie kennis van het bedrijf, zorgen we er samen voor dat u compliant bent en met een gerust hart zaken kunnen doen in het buitenland.

Wat is compliance precies?

Het begrip ‘compliance’ komt van het Engelse werkwoord ‘to comply’, wat ‘naleven’ of ‘voldoen aan’ betekent. Echter wordt het begrip vaak gebruikt als vakterm en wordt hiermee het naleven van wet- en regelgeving bedoeld. Omdat compliance zo belangrijk is, is er door de jaren heen een apart vakgebied ontstaan dat bedrijven helpt bij het opstellen van goede procedures, zodat ze compliant zijn met de wet- en regelgeving van het land waarin ze zaken doen. 

 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf compliant is?

Het is belangrijk dat uw bedrijf compliant is met de lokale wet- en regelgeving. Zo reduceert u risico’s en vermijdt u vervelende situaties die kunnen ontstaan wanneer u zich niet aan de regels en voorschriften houdt. Maar hoe weet u precies met welke wetten en regels u rekening moet houden? En hoe zorgt u ervoor dat u compliant bent, maar de bedrijfsvoering blijft passen bij uw bedrijf?

Van Luin begrijpt dat er een hoop komt kijken bij internationaal zakendoen en dat compliance een ingewikkelde zaak kan zijn. Maar met uw kennis van het bedrijf en onze expertise over compliance, beperken we de risico’s en zorgen we dat uw bedrijf zich houdt aan de lokale wet- en regelgeving.

 

Maak een afspraak met ons
808