Wat betekent corona voor het verzekeren van jouw productiebedrijf?

Bedrijven willen optimaal verzekerd zijn. Niet te veel, niet te weinig. Afgestemd op de wensen en passend bij de risico’s van de organisatie. Ieder bedrijf is anders met eigen wensen op het gebied van risico’s. Voor bedrijven is het van groot belang om in kaart te hebben welke specifieke risico’s van belang zijn.

Aan de hand van onze werkwijze en een gesprek met de ondernemer ontstaat er een overzicht met de belangrijkste risico’s en uitdagingen. Dit is een goede basis om het bedrijf te leren begrijpen. Doelstelling is continuïteit, financiële zekerheid en compliance. Een ondernemer wil immers zo snel mogelijk weer door met zijn bedrijf. Verzekeringen helpen daarbij, maar zijn van zichzelf geen doel. 

Wat betekent corona voor het verzekeren van jouw productiebedrijf?

Van verkopen naar adviseren

Dit is iets anders dan het adviseren (of verkopen) van verzekeringen. Waar, tot voor kort, veel adviseurs aan de hand van een stoplichtmodel bekeken of een bedrijf alle verzekeringen wel had afgesloten, is het uitgangspunt veranderd. 

Voor onze dienstverlening zijn de uitgangspunten het bedrijf, haar activiteiten en haar plannen bekijken. Door de continuïteit, financiële zekerheid en compliance als uitgangspunt te nemen, gebeurt het regelmatig dat een verzekering niet de beste oplossing is. Daarom prefereren wij ook een beloning op basis van een fee in plaats van provisie. De klant betaalt ons voor ons advies en niet via de verzekeringsproducten. Dit betekent dat de advisering plaatsvindt vanuit een bedrijfskundig perspectief en niet vanuit je verzekeringsopleiding – met als doel verzekeringen sluiten. Dat noemen wij risicomanagement. Hieronder staat kort beschreven hoe wij dat bij Van Luin doen. 

Contact opnemen

Wat als een productiebedrijf stil komt te liggen?

Met een bedrijfsschadeverzekering kan een bedrijf haar financiële nadeel verzekeren. Maar wat nu als na anderhalf jaar een verzekeringsuitkering volgt, terwijl alle klanten definitief voor een andere toeleverancier hebben gekozen (zij moeten ook verder)? Dan is het van te voren nadenken over een oplossing om zo snel mogelijk je belangrijkste klanten te kunnen blijven leveren een beter advies.

Wat doet een bedrijf als een toeleverancier niet meer kan (calamiteit) of wil (bedrijf houdt er mee op) leveren? Is er een alternatief of moet je zelf voor de oplossing zorgen? Dit is van belang voor je continuïteit en het kunnen produceren. Wij denken hier graag over mee, eventueel in combinatie met een verzekering.

Wat is riskmanagement?

Ieder bedrijf is anders, net als iedere ondernemer. Daarom maken wij een scan van het bedrijf en de risico’s die het bedrijf loopt. Dat gaat om risico’s op meerdere gebieden. Wij brengen deze in kaart en voegen daar de mogelijke financiële consequenties aan toe. Voor de verschillende risico’s bedenken we oplossingen. Dat kunnen organisatorische, maar ook verzekeringsoplossingen zijn. Wanneer een verzekering de beste uitkomst blijkt te zijn, onderhandelen we met verzekeraars over de beste prijs en de beste voorwaarden voor onze klanten.

Daar houdt het bij ons echter niet mee op! Wij herhalen dit jaarlijks. Een onderneming verandert immers ook continu. Naast het herhalen van dit traject bespreken we ook met de ondernemer een aantal mogelijke calamiteiten. Wat bij bedrijfsschade? Wat als een toeleverancier stopt? Of wat als een afnemer hoge eisen stelt aan de aansprakelijkheidsverzekering? Door vooraf met de ondernemer deze scenario’s  te bespreken, realiseren we dat bij een eventuele calamiteit een bedrijf zo snel mogelijk weer door kan met haar corebusiness; produceren, vervoeren of adviseren. Dit is het doel van de oefening. Voor ons en voor het bedrijf.

De voordelen van risicomanagement bij Van Luin

 

  1. Advisering vanuit het bedrijf en niet vanuit een lijst verzekeringen
  2. Bedrijf en haar risico’s uitgangspunt voor risicomanagement
  3. Verzekeringen zijn middel voor risicomanagement, geen doel op zich
  4. Onafhankelijk advies door het hanteren van fees
  5. Dienstverlening vanuit een vooraf bekend en bewezen model
  6. Geen advies maar adviseren. Niet een eenmalige actie, maar continu advies
  7. Externe riskmanager voor bedrijven zonder eigen riskmanager

Wil je meer weten? Neem contact met ons op! 

 

Contact opnemen