We gaan (ook zakelijk) weer op reis

Hoewel de COVID-pandemie nog steeds een grote impact heeft op de levens en werkwijzen van mensen en bedrijven wereldwijd, zal het aantal zakenreizen in de nabije toekomst weer aantrekken. We zien nu al dat er weer meer zakenreizen worden gemaakt.

Voor bedrijven is het belangrijker dan ooit om goede invulling te geven aan hun zorgplicht richting medewerkers. Reizen in het huidige klimaat stelt werknemers bloot aan nieuwe, specifieke risico’s en we begrijpen dat werkgevers hen hier zo goed mogelijk tegen willen beschermen.

Wij zien dat een aantal verzekeraars inmiddels hun dekkingen automatisch uitbreidt. Of dat op verzoek kan. Wij adviseren bedrijven die hun mensen weer op zakenreis sturen goed hun zakenreisverzekering te checken. En eventueel uit te breiden

We gaan (ook zakelijk) weer op reis

Hoe ziet zo’n dekking /uitbreiding eruit?

Voor (zakelijke) reizigers naar oranje gebieden (reisadvies: “alleen noodzakelijke reizen”) gelden geen beperkingen meer. Verzekeraars gaan ervan uit dat werkgevers een adequate inschatting maken voor de noodzakelijkheid van deze reizen. Ook worden dekkingen opgenomen voor kosten waarmee werknemers geconfronteerd worden als ze verplicht in quarantaine moeten tijdens hun reis terwijl ze zelf niet ziek zijn. Bijvoorbeeld in geval van een positieve Covid-test of als zij in afwachting zijn van eigen testresultaten, nadat zij in direct contact zijn geweest met iemand bij wie Covid-19 is vastgesteld. 

Goed om te weten, beter om te controleren! Heeft uw bedrijf de juiste dekking? Neem bij vragen even contact met ons op!

Contact opnemen